Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε Μητροπολίτες

Τα νεότερα για την υγεία τους - «Αποφύγαμε τα χειρότερα»

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη σε Συνοδικό Δικαστήριο. Ιερέας έριξε καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από τις Αρχές.

Σοκ στη Μονή Πετράκη από την επίθεση με καυστικό υγρό

Σοκ στη Μονή Πετράκη από την επίθεση με καυστικό υγρό / Eurokinissi

Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο μια υπόθεση ναρκωτικών στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο συγκεκριμένος ιερέας. Παρόντες ήταν οι Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Συνολικά ο δράστης κατάφερε να τραυματίσει 11 άτομα, εκ των οποίων επτά Μητροπολίτες, ένας αστυνομικός, ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και ελαφρότερα δύο δικηγόροι.

Αστυνομία στη Μονή Πετράκη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό / Eurokinissi

Τα νεότερα για την υγεία των θυμάτων της επίθεσης

Μετά την επίθεση, έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Οι επτά μητροπολίτες που τραυματίστηκαν από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, είναι οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

Μονή Πετράκη: Τα πρώτα λόγια του ιερέα με το βιτριόλι στους αστυνομικούς

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας  διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» για οφθαλμολογική παρακολούθηση. 

Οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων μεταφέρθηκαν στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ. Από το ίδιο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο νωρίτερα ο Μητροπολίτης Άρτας.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη του ιερέα, μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο ιερέας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο να καθαιρεθεί, είχε μαζί του δύο μπουκαλάκια αναψυκτικού με καυστικό υγρό. Κατά τη συνεδρίαση, άνοιξε το ένα και άρχισε να το ρίχνει προς τους Μητροπολίτες. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομία στη Μονή Πετράκη μετά την επίθεση με καυστικό υγρό / Eurokinissi

Ένας φρουρός της Μονής Πετράκη άκουσε τις φωνές και έτρεξε να προλάβει τον δράστη όμως τραυματίστηκε και αυτός από το υγρό. Τελικά μια ομάδα τεσσάρων αστυνομικών κατάφερε να τον συλλάβει.

Όπως φέρεται να είπε αργότερα στις Αρχές ο δράστης, τους επιτέθηκε γιατί τον καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο.

Στο «Λαϊκό» ο Κικίλιας και Ιερώνυμος

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι με τη φροντίδα των ιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.   

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος / Eurokinissi

Αναφερόμενος στην επίθεση, είπε πως είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία. Τέλος, ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας που έσπευσε στο Λαϊκό.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top