Γλυκά Νερά: Ψυχρός ο συζυγοκτόνος - «Διατηρεί την ψυχραιμία του»

Πώς σχολιάζει τη συμπεριφορά του η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου

Ψυχρός και ανέκφραστος εμφανίστηκε σήμερα ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Απολογήθηκε ο πιλότος - Ζητά να καταθέσουν φίλοι και συγγενείς

Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου ανέλυσε τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου. «Παρατηρώντας όλες τις κινήσεις και αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή έως και τώρα, βλέπουμε απόσταση από το συναίσθημα και απουσία ενσυναίσθησης» ανέφερε η ψυχολόγος.

Όπως είπε, αυτή η κατάσταση διαφέρει πολύ από το συναισθηματικό «μούδιασμα» που μπορεί να παρατηρείται σε καταστάσεις έντονου άγχους, μετατραυματικού στρες ή απώλειας. «Εκεί βλέπουμε μια αποσύρση και την απουσία λειτουργικότητας» ενώ «στον συγκεκριμένο άνθρωπο παρατηρούσαμε να υπάρχει ανταποκριτικότητα, να είναι συνεργάσιμος με τα ΜΜΕ, να διατηρεί την ψυχραιμία του μέχρι και τώρα».

Γλυκά Νερά: Όταν η Καρολάιν χαμογελούσε στην κάμερα αγκαλιά με τον πιλότο

Ο 32χρονος φαίνεται πως προσπαθούσε ακόμα και μετά το έγκλημα να αιτιολογηθεί, αναφέροντας συμπεριφορές της Καρολάιν. «Υπάρχει μια μεγαλομανία, ότι ''μπορώ να κάνω τα πάντα, όλα δικαιολογούνται μέσα στο δικό μου μυαλό''» είπε η ψυχολόγος.

«Φαίνεται ότι έχει σώας τας φρένας. Δεν έδειχνε έλλειψη συνείδησης για αυτό που έκανε εκείνη τη στιγμή» πρόσθεσε τέλος.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top