Γλυκά Νερά - ΕΛ.ΑΣ: Σκηνοθέτησε τη ληστεία για να μείνει με το παιδί

Οι ανακοινώσεις της αστυνομίας για το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά- βίντεο ΕΡΤ

Σε επίσημη ενημέρωση προχώρησε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, λίγες ώρες μετά την ομολογία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν για τη δολοφονία της. 

Γλυκά Νερά: «Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ» - Οι δύο ώρες της φρίκης

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν λεπτομέρειες για το χρονικό της εξιχνίασης του εγκλήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Σημείο κλειδί ήταν ότι οι αστυνομικοί έστησαν σχέση εμπιστοσύνης» με τον δράστη, ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας, Πέτρος Τζεφέρης. Η υπόθεση ήταν δύσκολη, γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη, όπως ανέφερε. 

Γλυκά Νερά: «Δεν έχει αναστολές» - Ποινική δίωξη για τον 32χρονο

Στην έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του συζύγου του θύματος, επισήμανε η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Πηνελόπη Μηνιάτη.

Ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του

Ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε ότι σκότωσε την 20χρονη σύζυγό του

Γλυκά Νερά: Πώς οι αρχές έφτασαν στον δολοφόνο- Το χρονικό της έρευνας

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας κ.Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης.

Ο σύζυγος του θύματος κάλεσε σε βοήθεια στις 11 Μαΐου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα στο κρεβάτι και τον σύζυγο δεμένο με σχοινί και με ταινία στο πρόσωπο. Το 11μηνών βρέφος ήταν δίπλα στο θύμα. Όπως έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση η αιτία θανάτου οφειλόταν σε ασφυξία. Τα χέρια του θύματος δεμένα πισθάγκωνα. Η ώρα θανάτου ήταν μεταξύ 4- 5 το πρωί.

H μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά- ΙΝΤΙΜΕ

H μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά- ΙΝΤΙΜΕ

Μία ένδειξη ήταν ότι τα σημάδια στα χέρια του συζύγου ήταν μόλις ορατά, στοιχείο που δεν ταίριαζε με το πόσες ώρες έλεγε ο ίδιος ότι ήταν δεμένος. 

Γλυκά Νερά: «Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ» - Οι δύο ώρες της φρίκης

Οι χώροι στο σπίτι είχαν ερευνηθεί. «Εντοπίσαμε την παραβίαση σε παράθυρο από όπου είπε ο σύζυγος πως μπήκαν οι δράστες. Το ασυνήθιστο ήταν ο σκύλος της οικογένειας που ήταν κρεμασμένος στη σκάλα. Πήραμε για εξέταση την κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και τα κινητά τους τηλέφωνα Συλλέξαμε πλήθος υλικού και μαρτυρίες, αλλά και από τον έλεγχο του σπιτιού δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την ύπαρξη άλλων προσώπων στο σπίτι πέραν του ζευγαριού. Το γεγονός αυτό μας έστρεψε στο σύζυγο» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Γλυκά Νερά: Πώς οι καταθέσεις της «ψυχολόγου» βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ.

Οι ενδείξεις έδειχναν πιθανή συμμετοχή του συζύγου στη δολοφονία του θύματος, γι΄αυτό και οι αστυνομικοί ξανακάλεσαν τον σύζυγο για να του θέσουν νέα ερωτήματα. Εκείνος μίλησε για τη σχέση με τη σύζυγό του και το παιδί του.

Είπε πως δεν ήθελε να εξαπατήσει και να πει ψέματα, αλλά ότι ήθελε να μείνει με το παιδί του και γρήγορα ομολόγησε. Είπε επίσης ότι προηγήθηκε ένας διαπληκτισμός με τη σύζυγό του και κατέληξε στη δολοφονία. Στη συνέχεια περιέγραψε όλες τις κινήσεις του, σημειώνοντας πως σκηνοθέτησε τον χώρο για να φανεί πως ήταν ληστεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top