Πανελλήνιες 2021: Εύκολη η Χημεία - Απαιτητική η Κοινωνιολογία

Ο σχολιασμός των σημερινών θεμάτων από το φροντηστήριο «ΣΠΟΥΔΗ»

Στα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία εξετάστηκαν οι μαθητές των ΓΕΛ την Τετάρτη 16/6. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξέταση στα σημερινά μαθήματα των Πανελληνίων, δηλαδή την Κοινωνιολογία, την Χημεία και την Πληροφορική για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).  

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΣΠΟΥΔΗ» σας παρουσιάζουν τον σχολιασμό των θεμάτων που «έπεσαν» στις Πανελλαδικές.  

Πανελλήνιες 2021: Τα θέματα σε Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική

Πανελλήνιες 2021: Ευκολότερη η Χημεία σε σχέση με πέρυσι  

Τα θέματα της Χημείας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους Υποψηφίους του 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ευκολότερα σε σχέση με τα περυσινά και καλύπτουν σε γενικές γραμμές όλο το φάσμα της εξεταστέας ύλης, γεγονός που τα καθιστά απολύτως κατάλληλα για εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου. 

Οι εκφωνήσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και δεν έχουν ασάφειες. Ένας καλά διαβασμένος υποψήφιος μπορούσε να αριστεύσει. 

Κλασικές θεωρητικές ερωτήσεις κλειστού τύπου στο ΘΕΜΑ Α, κατανοητές ασκήσεις με λίγες δυσκολίες στο ΘΕΜΑ Β, στοχευμένο εξ ολοκλήρου στο 5ο κεφάλαιο της ιοντικής ισορροπίας με ζητούμενα διαβαθμισμένης δυσκολίας το ΘΕΜΑ Γ ενώ το ΘΕΜΑ Δ ήταν συνδυαστικό και είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις. 

Πανελλήνιες 2021: Απαιτητικά τα θέματα της Κοινωνιολογίας 

Πανελλήνιες 2021: Κοινωνιολογία, Χημεία και Πληροφορική για σήμερα

Τα θέματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Κοινωνιολογίας Γ΄ Λυκείου της ομάδας προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται απαιτητικά και απευθύνονταν σε μαθητές που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και καλύπτουν όλο το εύρος της διδακτέας ύλης. Η κλιμάκωση των θεμάτων είναι σταδιακή χωρίς να εγείρει προβληματισμούς. Σε σχέση με τα περυσινά θέματα, τα φετινά μπορούν να χαρακτηριστούν πιο δύσκολα και πιο απαιτητικά. Ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας των φετινών θεμάτων δεν πρόκειται να επηρεάσει τους πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους. Τα θέματα δεν απαιτούσαν κριτική και συνδυαστική σκέψη, περιορίζονταν μόνο στην πολύ καλή απομνημόνευση του σχολικού βιβλίου και στην εμπέδωση της διδακτέας ύλης. 

Πανελλήνιες 2021: Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της Πληροφορικής  

Τα θέματα της Πληροφορικής  ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και κάλυπταν όλο το εύρος της ύλης. Απαιτούσαν καλή γνώση και κατανόηση της εξεταστέας ύλης καθώς και κατανόηση των εκφωνήσεων. Πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές είναι εφικτό να αγγίξουν υψηλό βαθμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top