Στην Ελλάδα το μοναδικό ναυάγιο τσιμεντένιου πλοίου

Τα Λιχαδονήσια είναι ο τροπικός παράδεισος της Ελλάδας

Οι Λιχάδες ή Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας μεταξύ του Μαλιακού και του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.  Σήμερα αυτά τα νησάκια αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο.

Καλοκαίρι 2021: Επτά ήσυχα ελληνικά νησιά για ήρεμες διακοπές

Λιχαδονήσια αεροφωτογραφία

Διακοπές: Το υπέροχο ναυάγιο στα Λιχαδονήσια

Το ναυάγιο που βρίσκεται στα Λιχαδονήσια και αποτελεί ατραξιόν και πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών είναι κατασκευασμένο από τσιμέντο (Οπλισμένο σκυρόδεμα) και όχι από ξύλο η σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει να είναι τα καράβια στις μέρες μας. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξυπηρετούσε τόσο στον χρόνο παραγωγής ενός τέτοιου είδους πλοίου, όσο και στην έλλειψη χάλυβα εκείνη την εποχή.

Τουρισμός: Οι Ολλανδοί ψηφίζουν τις «άλλες» Κυκλάδες για φέτος το καλοκαίρι

Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου PIONEER I βρίσκεται στον βυθό της συγκεκριμένης περιοχής από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν βομβαρδίστηκε ήταν φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών καθώς και την αποστολή εφοδίων στα Afrika Corps.

Λιχαδονήσια

Τα τσιμεντόπλοια καθελκύονταν στην «Γερμανική σκάλα» στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα το ανώτερο τμήμα του ναυαγίου βρίσκεται στα 9 μέτρα βάθος και φτάνει τα 16 μέτρα.

Η ομάδα Up Stories παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο βίντεο από ένα σπάνιο ναυάγιο (μόνο 2 ναυάγια τέτοιου τύπου έχουν ανακαλυφθεί σε ολόκληρο τον κόσμο) και όλα αυτά σε ένα φυσικό τοπίο που όμοιό του υπάρχει σε ελάχιστα μέρη του κόσμου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top