24ωρη απεργία: Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Ακινητοποιημένα Μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και τρόλεϊ

«Παραλύουν» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της απεργίας για το νέο εργασιακό

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας) και η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, που αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχεδόν στο σύνολό τους, με εξαίρεση τα λεωφορεία που θα κινηθούν για κάποιες ώρες, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα να είναι έντονο στους δρόμους της Αθήνας.

Εργασιακό νομοσχέδιο: Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα με την 24ωρη απεργία

Τα πλοία αναμένεται να μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας, ενώ τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στις αεροπορικές πτήσεις με την κάθε εταιρεία να διαμορφώνει το δικό της πρόγραμμα.

Απεργία: Χειρόφρενο «τραβούν» αύριο τα ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι και έτσι κανέα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, ενώ τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Θα δείχνει τον μισθό ανά ώρα - Πότε θα εφαρμοστεί   

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Στην απεργία της 10ης Ιουνίου, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, οι εφορίες, πολεοδομίες, δήμοι, νομαρχίες, υπουργεία.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΣΗΕΑ (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής) κι έτσι δε θα υπάρχει ενημέρωση στα ΜΜΕ από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top