Εργασιακό νομοσχέδιο: Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα με την 24ωρη απεργία   

Οι αντίθετες θέσεις κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και εργοδοτών – συνδικάτων

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα για το εργασιακό νομοσχέδιο με την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου.  Σημείο αιχμής η ρύθμιση που επιτρέπει στους εργαζόμενους να ζητήσουν να εργάζονται περισσότερο κάποιες μέρες, με αντάλλαγμα ρεπό μέσα στην εβδομάδα.

Νέο εργασιακό: Τι αλλάζει σε άδειες, υπερωρίες, διάλειμμα, απολύσεις

Συνδικάτα και εργοδότες διαφωνούν για το ποιον ευνοεί η διάταξη για διευθέτηση της εργασίας, να μπορεί για παράδειγμα ο εργαζόμενος να δουλεύει  αντί πενθήμερο και οκτάωρο,  τέσσερις ημέρες από  10 ώρες και να παίρνει ρεπό την Παρασκευή. 

Απεργία 10 Ιουνίου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 24 ώρες

«Έρχεται να απορρυθμίσει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Γιώργος Μυλωνάς δηλώνει ότι «το νομοσχέδιο είναι φτιαγμένο για τους εργοδότες».

Eργασιακό νομοσχέδιο: Με αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή  

Από την άλλη πλευρά, η Κατερίνα Δασκαλάκη, Σύμβουλος Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ,  επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν καν το δικαίωμα να προτείνουν  στους εργαζόμενους διευθέτηση του χρόνου εργασίας τους.

 Υπουργείο Εργασίας: Οι νέες ρυθμίσεις δίνουν δύναμη στον εργαζόμενο 

Το Υπουργείο Εργασίας απάντησε με ένα σποτ στο οποίο υπενθυμίζει τις ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου για την πατρική άδεια 14 ημερών, τη γονική άδεια 4 μηνών για τους δυο γονείς, την άδεια 5 ημερών για τη φροντίδα συγγενή και την απαγόρευση απόλυσης πατέρα.

Εργασιακό: Απίθανες ατάκες στην Επιτροπή για κολονοσκόπηση και Τιραμόλα! 

Στην Επιτροπή της Βουλής υπήρξαν απροσδόκητες ατάκες,  με τον Πάνο Σκουρλέτη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει για τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ότι «μικρός διάβαζε πολύ Τιραμόλα, θέλει να κάνει τις ζωές των εργαζομένων λάστιχο» ενώ αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος που ο  βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτας  απευθύνθηκε στον γιατρό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μαραβέγια για την… κολονοσκόπηση.  

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης ανέφερε ότι «θα υπάρξει συρρίκνωση της κυριακάτικης αργίας», ενώ η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αικατερίνη Αλεξοπούλου υποστήριξε ότι πίσω από τις ρυθμίσεις «κρύβονται απόπειρες παραβίασης εργασιακών δικαιωμάτων. «Όλα για τον εργοδότη, τίποτα για τον εργαζόμενο», σημείωσε η βουλευτής του ΜέΡΑ 24 Μαρία Απατζίδη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top