Απεργία: Χειρόφρενο «τραβούν» αύριο τα ΜΜΜ - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια για 24 ώρες

Χειρόφρενο «τραβούν» αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Απεργία: Ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου

Έτσι, ακινητοποιημένα θα μείνουν για 24 ώρες τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ. Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 - 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι και έτσι κανέα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη. 

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Όπως δηλώνουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, διαδηλώνουν ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου,
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,
  • Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,
  • Στην αποδυνάμωση της απεργίας,
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
  • Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ. 

Απεργία: Δεμένα και τα πλοία αύριο

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, καθώς τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00:01 έως 24:00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. 

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων, η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προαναγγείλει απεργιακή προσυγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στα Χαυτεία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου, ο ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΘ, ενώ τα ΚΤΕΛ θα εξυπηρετούν κανονικά το κοινό.

Τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κιλκίς και Χαλκιδικής εκτελούν δρομολόγια σε 31 περιαστικές γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ κανονικά θα διεξαχθούν και τα υπεραστικά δρομολόγια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top