Γλυκά Νερά: Προκαταρκτική έρευνα για την «ψυχολόγο» της 20χρονης Καρολάιν

Θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί δύο αδικήματα

Κοντά στο προφίλ του «αρχηγού» των κακοποιών του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά είναι οι αρχές- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 7/6/21

Προκαταρκτική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την «ψυχολόγο» της 20χρονης Καρολάιν από τα Γλυκά Νερά.

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ η ψυχολόγος της Καρολάιν

Στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί, βάσει και της δικογραφίας που έστειλαν στην εισαγγελία οι αστυνομικές αρχές, αν έχει τελεστεί από την πλευρά της το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας.

Η 20χρονη Καρολάιν που δολοφονήθηκε μετά τη ληστεία στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, με μάρτυρες τον σύζυγό της και την 11 μηνών κόρη τους

Η 20χρονη Καρολάιν που δολοφονήθηκε μετά τη ληστεία στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, με μάρτυρες τον σύζυγό της και την 11 μηνών κόρη τους

Η γυναίκα που παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως ψυχολόγος της 20χρονης Καρολάιν πήγε αυτοβούλως σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων. Μιλώντας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης είχε αναφέρει στοιχεία από τις συνεδρίες που είχε με το ζευγάρι, παραβιάζοντας έτσι το επαγγελματικό απόρρητο και αποκαλύπτωντας προσωπικά δεδομένα.

Στη ΓΑΔΑ Φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε εκείνη δήλωσε ψυχολόγος και πως πρόκειται για μία παρερμηνεία, την οποία απέδωσε στα ΜΜΕ.  Υποστήριξε ακόμα πως είναι ιδιοκτήτρια «Κέντρου θεραπευτικής ύπνωσης, ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων» με άδεια από το Επιμελητήριο Αθηνών και σε βάρος της δε στοιχειοθετείται κατηγορία για το αδίκημα τής απάτης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων της είχε ζητήσει να καταθέσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, μετά τις δηλώσεις της στα media, κατά τις οποίες γινόταν αναφορά στη σχέση της Καρολάιν και του συζύγου της. 

Ανακοίνωση και από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής για την «ψυχολόγο»

Μετά τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων και η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι η εν λόγω κυρία δεν είναι μέλος της.

«Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (hac.com.gr), ως ο αντιπροσωπευτικός επαγγελματικός-επιστημονικός φορέας των Συμβούλων Ψυχικής Υγείας στην Ελλάδα, από το 1994, με αφορμή την επικαιρότητα και τις διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στα “Γλυκά Νερά” , παρεμβαίνει ως ακολούθως:

Καταδικάζει την κατάφορη παραβίαση του Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, που αφορά στο θέμα της άρσης του επαγγελματικού απορρήτου. Το απόρρητο αίρεται μερικώς μόνο όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του ατόμου ή τρίτου” αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και προσθέτει: “ Δηλώνει ότι, κατ’ επανάληψη και με επιμονή, έχει επισημάνει σε κάθε αρμόδιο φορέα, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης του επαγγέλματος του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας ώστε να διασφαλίζονται τα κριτήρια για την έναρξη του επαγγέλματος, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου και των παρεχόμενων, προς αυτό, υπηρεσιών.

Ενημερώνει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν και δεν είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αυτοαποκαλείται Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top