Έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών στην Ελλάδα

Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά σε κάποιες περιοχές

Στα μέσα Ιουνίου εκτιμάται πως θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση

Το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών έσπασε σήμερα η Ελλάδα, η οποία έρχεται ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον πρώτο μεγάλο στόχο, για τον εμβολιασμό του 50% του πληθυσμού.

«Σήμερα το πρωί ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να αυξήσουμε τη δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού, αν είχαμε περισσότερα εμβόλια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr, μέχρι την Παρασκευή είχαν εμβολιαστεί 5.986.480 άνθρωποι στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα 3.854.982 πολίτες έχουν κάνει μία δόση, ενώ από αυτούς 2.253.347 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά σε κάποιες περιοχές

Προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές, αλλά και την κυβέρνηση, προκαλεί η μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, την οποία παρουσιάζουν κάποιες περιοχές.

Οι περιφερειακές ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι οι Φλώρινα, Ξάνθη,  Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα, ενώ κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται οι εξής 14 Περιφερειακές Ενότητες: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για το μήνα Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. 

Εκλεισε εμβολιαστικό κέντρο στη Σάμο λόγω χαμηλής προσέλευσης

Από το απόγευμα της Πέμπτης έκλεισε ένα εμβολιαστικό κέντρο στο νησί της Σάμου, λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης προσέλευσης των πολιτών.

Χαμηλά κινούνται στον εμβολιασμό και η Νάξος, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και η Κάλυμνος.

«Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται η Κύθνος, η οποία έχει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 93% με μία δόση και 79% πλήρως εμβολιασμένων.

«Αν όλοι πήγαιναν αύριο να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν όλα»

Να εμβολιαστούν κάλεσε όλους τους πολίτες ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας πως αυτό είναι που θα μας οδηγήσει στην κανονικότητα.

«Αν όλοι πήγαιναν αύριο να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν. Από τον εμβολιασμό εξαρτάται», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι.

Αναφερόμενος στη Σάμο, οπού ανεστάλη προσωρινά το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», λόγω χαμηλής προσέλευσης, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο ένα νησί να έχει κάτοικους, που αρνούνται να εμβολιαστούν, και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top