Μαγιορκίνης: Χαλαρώνει η πίεση στο ΕΣΥ - Καλύτερη η εικόνα της χώρας

Τι είπε στη σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής Επιδημιολογίας

«Χαλαρώνει» η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 1.112 τα νέα κρούσματα - Πτώση στον αριθμό των διασωληνωμένων

Μείωση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες τόσο στον συνολικό αριθμό διαγνώσεων όσο και στον αριθμό των νέων εισαγωγών. Όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής, έχουν γίνει περίπου 21 εκατομμύρια έλεγχοι με self test και έχουν εντοπιστεί σχεδόν 30.000 θετικά στην Covid-19 δείγματα.

«H συνολική εικόνα (της πανδημίας) δείχνει ότι πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης. 

Κορωνοϊός: Στην Αττική σχεδόν τα μισά κρούσματα- Πόσα στην υπόλοιπη χώρα

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τόνισε ότι το «στέλεχος Δ» καλύπτεται σε ικανοποιητικό βαθμό τόσο από το εμβόλιο της AstraZeneca όσο και από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Μειωμένος ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουνίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.112 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 445 με διάμεση ηλικία τους τα 67 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.491 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top