Oργανωμένο έγκλημα: Πολύ κοντά σε συλλήψεις «βαρέων» ονομάτων η ΕΛ.ΑΣ

Ο τελευταίος μεγάλος κύκλος αίματος των ανθρώπων της νύχτας άρχισε το 2017

Πάνω από 12 δολοφονίες έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια μεταξύ των σκληρών συμμοριών για το ποιος θα κυριαρχήσει στον «πόλεμο» της νύχτας. Η αστυνομία ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εκτελέσεις, δείχνει αποφασισμένη όσο ποτέ να χτυπήσει στην «καρδιά» του το οργανωμένο έγκλημα

Greek mafia: Σε τρία επίπεδα ο «πόλεμος» κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά την κατάθεση του απόρρητου υπομνήματος για το οργανωμένο έγκλημα από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν ομαδοποιηθεί διάσπαρτες υποθέσεις με κοινό σημείο αναφοράς συγκεκριμένα πρόσωπα και εταιρίες που χρησιμοποιούνται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Εγκληματικότητα: Πόλεμο στις συμμορίες «νονών» κήρυξε ο Χρυσοχοΐδης

Οι υποθέσεις αυτές χαρακτηρίζονται «ώριμες» και μέσα στις επόμενες 15 μέρες αναμένεται να δοθεί το «πράσινο» φως για να προχωρήσει η αστυνομία σε ομαδικές συλλήψεις. Όπως ακούγεται, θα είναι «βαριά» ονόματα, τα οποία φέρονται να ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα. 

Αυτό είναι το προφίλ των νονών της νύχτας - Πώς λειτουργούν

Ο τελευταίος μεγάλος κύκλος αίματος των ανθρώπων της νύχτας άρχισε με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ακολούθησαν 12 εκτελέσεις που είχαν ως στόχο την εκδίκηση, αλλά κυρίως την κυριαρχία στην παράνομη αγορά. Ήταν η μάχη για το μοίρασμα των καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή στον κόσμο της νύχτας υπάρχουν τρεις κυρίαρχες ομάδες μπράβων. Με την αγορά να ανοίγει και πάλι μετά το παρατεταμένο lockdown λόγω πανδημίας, αυτός ο «πόλεμος» αναμένεται να ενταθεί.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top