Αυτό είναι το προφίλ των νονών της νύχτας - Πώς λειτουργούν

Πού «ξεπλένουν» τα παράνομα έσοδα

Ερωτήματα προκαλεί γιατί οι Αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τόσα χρόνια το οργανωμένο έγκλημα με τους νονούς της νύχτας να αποτελούν την «αιχμή του δόρατος». 

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Σπύρος Λάμπρου, οι νονοί της νύχτας συνήθως προέρχονται από ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον. Οι περισσότεροι κάνουν οικογένειες και κρύβονται πίσω από αυτές.

Στο φως της ημέρας πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, κάνουν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, πιστεύουν στον Θεό και έχουν μοναδική προσωπική ευχαρίστηση το γυμναστήριο. Είναι καλοντυμένοι με καλά αυτοκίνητα, θα φάνε με την οικογένειά τους σε γνωστά εστιατόρια, δε θα μιλήσουν ποτέ για τη δουλειά τους και στη γειτονιά θεωρούνται αόρατοι, αφού όλοι τους έχουν δει αλλά κανείς δεν ξέρει με τι ασχολούνται.

Πού «ξεπλένουν» τα παράνομα έσοδα

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από τη λεγόμενη προστασία στα μαγαζιά. Ένας ιδιοκτήτης μπορεί να πληρώσει για να μη δει την επιχείρησή του να καταστρέφεται 200.000 ευρώ μέσα σε 15 χρόνια, δηλαδή 1.200 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της ασφάλειας, οι νονοί ξεκινούν δουλειές σε σημεία - κλειδιά. Ανοίγουν 
φούρνους, κάβες, κατασκευαστικές εταιρίες, ξενοδοχεία ή επενδύουν σε ποδοσφαιρικές ομάδες, σκάφη αναψυχής, φωτοβολταϊκά και ακίνητα.

Πώς λειτουργούν και ποιοι δίνουν διαταγές

Τίποτα δε λειτουργεί τυχαία. Υπάρχει ιεραρχική δομή και οι ρόλοι είναι διακριτοί. Αυτός ο μηχανισμός διοίκησης τους έκανε πανίσχυρους.

Πλέον έχουν εμπλοκή σε δολοφονίες, εμπόριο όπλων και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. 

Όταν ένας νονός συλληφθεί, «τελειώνει» και τη θέση του παίρνει άλλος, πιο ισχυρός, πιστός σε ανωτέρους του συνεχίζοντας το οργανωμένο εγκλημα που δεν σταματά όποιος κρίκος και αν κοπεί.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top