Τρομακτικό bullying: Ανήλικος ξυλοκοπείται από συμμορία δεμένος σε δέντρο

Εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο η παραβατικότητα των ανηλίκων

Ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων στις γειτονιές της Αθήνας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (2/6/21)

Σε σοβαρό πρόβλημα με επικίνδυνες διαστάσεις έχει εξελιχθεί η παραβατικότητα ανηλίκων, σε γειτονιές όπως τα Πατήσια, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο. Εικόνες με βασανισμούς εφήβων, που παραπέμπουν σε bullying, κυκλοφορούν από κινητό σε κινητό.   

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα, ένας νεαρός πρόσφατα βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα σε ένα δέντρο και δεν μπορούσε να ξεφύγει. Εκεί, οι συνομήλικοί του τον χτυπούσαν αλύπητα, ενώ του είχαν καλύψει το στόμα με χαρτοταινία προκειμένου να μη μπορεί να μιλήσει και να ζητήσει βοήθεια.  

Όταν η αγάπη γίνεται μίσος - 7 εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Η παρέα που χτυπά το παιδί τόλμησε να ανεβάσει το επίμαχο βίντεο στο Instagram, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το αν πρόκειται για bullying ή για μια κακόγουστη «πλάκα» με κοινή συναίνεση.  

Έφηβοι από το Γαλάτσι καταγγέλλουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως υπάρχει μία ομάδα 10-15 ατόμων, οι οποίοι ενοχλούν συγκεκριμένα παιδιά: «Και ξύλο έχω δει, να πέφτουν κλωτσιές και μπουνιές, επειδή το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να συνεννοηθεί, τον κοροϊδεύουν όλοι μαζί». Δυστυχώς, το bullying γίνεται συχνά και οργανωμένα ακόμα και από συμμορίες.  

Λιβαδειά: Αυτός είναι ο 44χρονος που φέρεται να βίασε 15χρονη μαθήτρια

Παραβατικότητα Ανηλίκων: Ένα φαινόμενο με επικίνδυνες διαστάσεις  

Τα παιδιά μιλούν για επιθέσεις προς τους πιο «αδύναμους» ή μικρούς σε ηλικία, ενώ συχνά υπάρχουν και κόντρες μεταξύ διαφορετικών σχολείων ή γειτονιών που οδηγούν σε βία.   

Η παραβατικότητα των ανηλίκων, όπου υπάρχει, δεν σταματά στο bullying. Σε βίντεο που εξασφάλισε το Star, κάποιοι ανήλικοι φαίνονται να εκπαιδεύονται στη ρίψη μολότοφ, χωρίς να έχουν συγκεκριμένο στόχο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top