Φωτιά Κορινθία: Στα Παπαγιαννέικα οι πυροσβέστες- Αναζωπύρωση σε χαράδρα

Στα 15 χλμ. το πύρινο μέτωπο - Έκαιγε επί 36 ώρες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτήν την ώρα στον οικισμό Παπαγιαννέικα, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά στην Κορινθία, ώστε να μην καταστρέψει το μικρό χωριό. Η αναζωπύρωση, όμως, σε χαράδρα κάνει δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών στις εστίες, ώστε να τις κατασβήσουν.

Φωτιά Κορινθία: Αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα - Συνεχείς ρίψεις νερού

Μέχρι και εθελοντές από το Κρυονέρι και τα Μέγαρα συνδράμουν στο πύρινο μέτωπο για να σώσουν ό,τι μπορούν από το παρθένο δάσος στην ανατολική Κορινθία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Φωτιά Κορινθία: «Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα από δορυφόρο

Οι κάτοικοι δεν ήταν εξίσου «τυχεροί» στον οικισμό Παρασκευά, όπου κάηκαν σπίτια και περιουσίες. 

Kαταστροφές στον οικισμό Παρασκευά- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Kαταστροφές στον οικισμό Παρασκευά- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο αγώνας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της 19ης Μαΐου από τον Σχίνο Κορινθίας, συνεχίστηκε με εναέρια μέσα, από το ξημέρωμα, ενώ οι συνεχείς αναζωπυρώσεις όλη την ημέρα σε δύσκολα σημεία έκαναν τον αγώνα των πυροσβεστών δυσκολότερο. Σήμερα εκκενώθηκαν δύο οικισμοί μεταξύ Σχίνου και Μεγάρων, ενώ οι εστίες είναι διάσπαρτες σε όλη την περιοχή. 

Φωτιά Κορινθία: Στα 15 χλμ. το πύρινο μέτωπο - Έκαιγε επί 36 ώρες

Παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων η πύρινη μανία επέμεινε να καίει για ώρες. Οι κάτοικοι στους οικισμούς Παπαγιαννέικα και Καλκάνι στα Μέγαρα απομακρύνθηκαν προληπτικά από  τα σπίτια τους, αφού οι φλόγες άρχισαν  να πλησιάζουν επικίνδυνα. 

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Κορινθία - Κάηκαν ζωντανά χιλιάδες ζώα

Αυτοψία στο σημείο όπου αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά έκανε το μεσημέρι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ εκεί στήθηκε και το επιχειρησιακό κέντρο της πολιτικής προστασίας «Όλυμπος». 

Συγκλονιστικές οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συγκλονιστικές οι εικόνες από το πύρινο μέτωπο- κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η πυρκαγιά έχει αφήσει πίσω της καμένη γη στη Μαυρολίμνη, στις Αιγειρούσες, στον Κάτω Πευκενέα, στο Λιακωτό, τη μονή Αγίου Ιεροθέου, έως τα καμένα της Κινέτας.

Οι κάτοικοι που ξεσπιτώθηκαν για να γλιτώσουν από τη μανία της φωτιάς, το πρωί άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους ευγνωμονώντας τον Θεό και τους πυροσβέστες που έσωσαν τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top