Φωτιά Κορινθία: Αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα - Συνεχείς ρίψεις νερού

Διάσπαρτες εστίες - Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες

Αναζωπύρωση στα Παπαγιαννέικα, το απόγευμα της 21ης Μαΐου- ρεπορτάζ ΕΡΤ

Για δεύτερη συνεχή μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη στο πύρινο μέτωπο στην ανατολική Κορινθία.  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει αναζωπύρωση κοντά στους οικισμούς Άνω και Κάτω Πευκενέα ή αλλιώς Παπαγιαννέικα. 

Φωτιά Koρινθία: Αναζωπύρωση στα Μέγαρα - Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Οι φλόγες κινούνται προς το μέτωπο του Αλεποχωρίου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν με αναχώματα να περιορίσουν τη φωτιά, ώστε να μην περάσει στους οικισμούς, ενώ την ίδια ώρα οι ρίψεις νερού από αέρος συνεχίζονται. 

Ρίψεις νερού στον οικισμό Πευκενέα- φωτογραφία Eurokinissi

Ρίψεις νερού στον οικισμό Πευκενέα- φωτογραφία Eurokinissi

Περισότερα από 50.000 δασικής έκτασης έχουν γίνει στάχτη, ενώ η φωτιά κατέστρεψε σπίτια και αγροικίες. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης 19/5, από καύση ξερόκλαδων σε ελαιώνα, όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία. 

Καταστροφές στον οικισμό Πευκενέα- φωτογραφία Eurokinissi

Καταστροφές στον οικισμό Πευκενέα- φωτογραφία Eurokinissi

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς αλλά είναι αντιμετωπίσιμες, σύμφωνα με τις αρχές. Από το μεσημέρι της Παρασκευής, εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Παπαγιαννέϊκα και Καλκάνι.

Φωτιά Κορινθία: «Γροθιά στο στομάχι» η εικόνα από δορυφόρο

Φωτιά Κορινθία: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν

Στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, που είναι σε εξέλιξη στα Γεράνεια Όρη, επιχειρούν αυτή την ώρα 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top