Το «Health Diplomacy by Elpida» στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κορυφαίοι επιστήμονες στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΛΠΙΔΑΣ

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους συμμετείχαν στην παρουσίαση του πρωτοποριακού προγράμματος «Health Diplomacy by ELPIDA», που έγινε στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.  

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Κορυφαίοι επιστήμονες, διεθνείς προσωπικότητες και οργανισμοί συμμετείχαν στην παρουσίαση του νέου προγράμματος του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ «Health Diplomacy by ELPIDA», που φιλοξενήθηκε σε ειδική ενότητα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Η παρουσίαση έγινε από την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία τόνισε και τη στήριξη της πρωτοβουλίας της UNESCO με τίτλο «Open Science»:  

«Ο στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά ανθρώπους και ιδέες: για την προώθηση της Διπλωματίας της Υγείας ανάμεσα σε κράτη, διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα λήψης αποφάσεων, νοσοκομεία, επιστήμονες, για την ίση πρόσβαση των παιδιών στις πιο εξελιγμένες θεραπείες, για την ενθάρρυνση των συνεργασιών και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για σημαντικά θέματα σχετικά με την υγεία».

Με γνώμονα τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς σύνορα στον τομέα της υγείας, το πρωτοποριακό πρόγραμμα στοχεύει στη διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων γύρω από τον παιδικό καρκίνο και τον COVID-19.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη την ανταλλαγή της επιστημονικής γνώσης, την επιστήμη που θα κάνει τις κοινωνίες μας πιο ανθεκτικές, πιο συμπεριληπτικές και ευημερούσες», ανέφερε μεταξύ άλλων η Irina Bokova, πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, ενώ η δρ. Shamila Nair-Bedouelle, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια για τις Επιστήμες της UNESCO τόνισε: «Σε έναν κόσμο που συνδέεται ολοένα και περισσότερο, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.  Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη και καλύτερη επιστήμη.  Ωστόσο χρειαζόμαστε την διαβεβαίωση ότι η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας  θα ωφελήσει όλους  και κανείς δεν θα μείνει πίσω». 

Ο καθηγητής Ογκολογίας και Ιδρυτής του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο της Γαλλίας Νταβιντ Καγιάτ εξήρε το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και της κυρίας Βαρδινογιάννη χαρακτηρίζοντάς το ως «φάρο για ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου» και επεσήμανε τη σημασία της διπλωματίας στον χώρο της υγείας: «Η υγεία έχει γίνει βασικό πολιτικό ζήτημα και όχι μόνο ιατρικό. Οι άνθρωποι ζητούν καλύτερη υγεία και τελικά να είναι ασφαλείς σε περίπτωση ασθένειας». 

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φάνης Παπαθανασίου.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top