Μεσολόγγι: Κλειστά τα σχολεία μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Τουλάχιστον τα 233 ενεργά κρούσματα στην περιοχή

Πενταπλασιάστηκαν τα κρούσματα στο Μεσολόγγι τις τελευταίες ημέρες. Ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star (9/5)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, βάζοντας την πόλη στις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο». Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν το πρόγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων αύριο Δευτέρα.

Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Ενώ οι μαθητές στην περιοχή περίμεναν ότι θα επιστρέψουν κανονικά αύριο στις σχολικές αίθουσες, κατόπιν απόφασης του δημάρχου Κώστα Λύρου, τα σχολεία θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά έως την προσεχή Τετάρτη, 12 Μαΐου.

«Ο δήμος και η Επιτροπή Υγείας από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγήθηκαν την αναστολή του ανοίγματος των σχολείων. Μπρος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τη διασπορά που είναι μεγάλη ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στάση ευθύνης αποφασίσαμε να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη. Η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών πρέπει να προασπιστεί. Καλώ όλους τους συνδημότες να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή προσοχή», ανέφερε ο κ. Λύρος.

Χθες Σάββατο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μετά την αύξηση των κρουσμάτων όπου αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ.

Σημειώνεται ότι στο Μεσολόγγι μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον μετρά 233 τα ενεργά κρούσματα, ενώ το νοσοκομείο της πόλης βρίσκεται στα όριά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top