Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων

Αυστηροποιούνται τα μέτρα και οι έλεγχοι

Οι περιοχές που μπαίνουν ή παραμένουν στο βαθύ κόκκινο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. (7/5)

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι, με σκοπό, όπως τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, καθώς και την εντατικοποίηση των επιδημιολογικών παρεμβάσεων.

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»- Ποιες παραμένουν

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ

Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφηκαν συνολικά 150 νέες μολύνσεις.

Κορωνοϊός: Στην Αττική 1.245 νέα κρούσματα - «Έκρηξη» στην Αιτωλοακαρνανία

Την σύσκεψη συγκάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, η οποία υπογράμμισε «την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προφύλαξης, καθώς και τη διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να μην υπάρξει ένα οδυνηρό πισωγύρισμα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής».

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση, που οφείλουμε με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίσουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι ο εφησυχασμός είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού. Ζητάμε από το σύνολο των πολιτών να κρατήσουν ψηλά το τείχος άμυνας στην πανδημία, να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και φυσικά, να προγραμματίζουν τους εμβολιασμούς τους».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, ο αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας, Νίκος Νικολάου, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 'Αρης Λουκόπουλος και Αθανάσιος Σαρδέλης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου, 'Αρης Τριβλής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Σπυρόπουλος και ο διευθυντής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Χαϊδής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top