Νέα μέτρα: Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

«Είμαστε σε μεταβατική περίοδο» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Σταθερά πτωτική είναι η πορεία των νέων εισαγωγών για τέταρτη εβδομάδα ανέφερε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Ανακοίνωσε μάλιστα και το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών στις 17 Μαΐου.

Κορωνοϊός: 2.691 νέα κρούσματα και 63 νεκροί σήμερα

Όπως είπε η ίδια, για δεύτερη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις διασωληνώσεις, ωστόσο ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων ασθενών παραμένει υψηλός. Τις δύο τελευταίες ημέρες, το ποσοστό θετικότητας παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή 4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής τα κρούσματα του Πάσχα» καθώς ο κόσμος ήρθε πιο κοντά επομένως είναι πιθανή μια διασπορά.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Όπως ανακοίνωσε η κ. Παπαευαγγέλου, η σταδιακή αποκλιμάκωση στη χώρα μας επιτρέπει το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων. 

Νέα μέτρα: Τι ανοίγει και τι αλλάζει από αύριο - Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Έτσι τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Υπενθυμίζεται ότι μια εβδομάδα πριν, δηλαδή στις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία αλλά και γυμνάσια με self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Είμαστε σε μεταβατική περίοδο»

«Είμαστε ανήσυχοι γιατί βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και δεν μπορούμε να δώσουμε μηνύματα χαλάρωσης» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, καθώς η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα.

Παρά τις τοπικές εξάρσεις, το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται. Σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα παίξει η τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό αλλά και ο εμβολιασμός.

«Έχουμε έναν αγώνα δρόμου να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη νέων μεταλλάξεων» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top