Κορωνοϊός: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες - Τι απαντά η Ματίνα Παγώνη

Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι

Στην ερώτηση που «βασανίζει» όλους τους Έλληνες σχετικά με το πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες για τον κορωνοϊό απάντησε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Κορωνοϊός: Δε θα ανακοινώσει κρούσματα σήμερα ο ΕΟΔΥ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες». Σημαντικό ρόλο για την επιστροφή στην κανονικότητα, παίζουν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19. Έτσι, αν τηρηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμών, πολύ σύντομα θα έχουμε αναπτύξει ανοσία. «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός: «Υψηλό το ιικό φορτίο»

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο.

«Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν ας πούμε πάνε σούπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», εξήγησε.

Κυριακή του Πάσχα: Πώς μετακινούμαστε  

«Πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός. Ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε τη σχετική ανοσία», ανέφερε συμπληρώνοντας ότι οι νέοι έχουν δείξει μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στα εμβόλια.

Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι

Διαφορετικό θα είναι και το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με την κ. Παγώνη. «Θα πάμε διακοπές με κάποιες προφυλάξεις» είπε.

Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σαν να μην υπάρχει πανδημία

Αναφερόμενη στην εστίαση, εξήγησε ότι η μουσική δε θα επιτρέπεται γιατί αλλιώς θα αναγκαζόμαστε να μιλάμε δυνατά και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Ωστόσο τόνισε, ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top