Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια - 273 αυτοκίνητα γύρισαν πίσω!

Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι της Τροχαίας - Πόσα ΙΧ πέρασαν στις εθνικές οδούς

Η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας σήμερα στις 06:00 το πρωί – βίντεο από ΟΡΕΝ

Αυξημένη ήταν η κίνηση στις εθνικές οδούς σήμερα το πρωί, ενώ ακόμη πιο αυστηροί γίνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια ενόψει Πάσχα. Οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν επιτρέπονται κι έτσι οι αστυνομικοί καλούνται να μην επιτρέψουν τη διέλευση των οδηγών, χωρίς επαρκή δικαιολογία και τα απαραίτητα έγγραφα. Στους ελέγχους, εκτός από τους αστυνομικούς, επιστρατεύονται και υπάλληλοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι οποίοι μέσω φορητών ηλεκτρονικών μέσων θα κάνουν διασταύρωση στοιχείων.

Μετακινήσεις Πάσχα: Σαρωτικοί οι έλεγχοι σε διόδια, ΚΤΕΛ και λιμάνια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο - από τις 6:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως τις 06:00 της Μεγάλης Πέμπτης-, από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Οι έλεγχοι που γίνονται είναι εξονυχιστικοί. Ήδη από το πρωί, συνολικά 273 οχήματα, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω, καθώς οι οδηγοί τους δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τροχαία: Πολύ αυστηροί έλεγχοι τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πόσοι πέρασαν τα διόδια

Το τελευταίο 24ωρο, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου στην Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές.  Από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου, από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. 

Οι δικαιολογίες για Πάσχα στο χωριό: Η απατημένη και η έγκυος πεθερά!

Σε ό,τι αφορά στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, εισήλθαν 16.823, ενώ έκαναν αναστροφή 46. Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567 και 16.651, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Πάσχα μετακινήσεις: 10.000 αστυνομικοί στους δρόμους - Εντατικοί έλεγχοι

Πάσχα: Για ποιους λόγους επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό 

Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η υπερτοπική μετακίνηση είναι: 

  • μετακίνηση από και προς την εργασία, με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη. 

Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση ή βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος της μετακίνησης (π.χ. προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία), ενώ ο συνολικός χρόνος της μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες. 

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Επιτρέπεται για έναν ακόμα λόγο με νέα απόφαση

  • μετακίνηση για λόγους υγείας για την περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια και ιδιωτική δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της δομής. 
  • εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει -πέρα της σχετικής βεβαίωσης ή SMS με κωδικό 5- τα ακόλουθα έγγραφα: α) ληξιαρχική πράξη θανάτου και β) άδεια ταφής. 
  • μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει α) αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, σε περίπτωση διαζυγίου ή β) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.

Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top