Μόσιαλος στο Star: Αυτά είναι τα τρία βασικά συμπτώματα θρομβώσεων

Η απάντησή του για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Απαντήσεις σχετικά με τα εμβόλια αλλά και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έδωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics.

Εμβόλιο AstraZeneca: «Δεν υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας για τις έγκυες»

Όπως είπε, «η πιθανότητα να υπάρξει θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 1 στις 100.000» και καθησύχασε τους πολίτες συμπληρώνοντας ότι οι γιατροί ξέρουν πλέον πώς να αντιμετωπίζουν αυτή την παρενέργεια. «Είναι κάτι αντιμετωπίσιμο, η θνητότητα έχει μειωθεί πολύ» ξεκαθάρισε.

Από τη μεριά του ο πολίτης θα πρέπει να απευθυνθεί στον γιατρό του αν νιώσει κάποιο σύμπτωμα που παραπέμπει σε θρόμβωση. Τα τρία βασικά συμπτώματα είναι οι πολύ ισχυροί πονοκέφαλοι, οι πόνοι στο στήθος και οι έντονοι πόνοι στην κοιλιά.

«Αν κολλήσουμε τον κορωνοϊό, η πιθανότητα αυτής της θρόμβωσης είναι 10 φορές μεγαλύτερη» τόνισε.

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μία αλλά για 15 παραλλαγές. «Έχουμε ενδείξεις ότι τα εμβόλια που έχουμε μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουν πιθανώς το ινδικό στέλεχος» πρόσθεσε.

Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

Όπως είπε ο κ.Μόσιαλος σημαντικό ρόλο παίζει ο εμβολιασμός των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων, όπου και οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες.

«Τις μάσκες θα τις βγάλουμε όταν φτάσουμε ένα ποσοστό εμβολιασθέντων που θα υπερβαίνει το 70% των πολιτών» είπε. «Σε αυτό το ποσοστό θα προσθεθεί και ένα 7 με 10% που θα είναι όσοι κόλλησαν τον ιό και έχουν ανοσία» πρόσθεσε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top