Ανάσταση: Πώς και πότε θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Η ελληνική αποστολή ζήτησε και θα το λάβει πρώτη από τις ορθόδοξες χώρες

Το Άγιο Φως από τον ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα θα φτάσει στην Αθήνα με την ειδική πτήση στο… παρά πέντε του «Χριστός Ανέστη». Η πλειοψηφία των ιερών ναών, ιδιαίτερα εκτός Αττικής, απ΄ ότι φαίνεται δε θα προλάβουν να το παραλάβουν μέχρι τις 9 το βράδυ που θα γίνει η Ανάσταση. 

Πάσχα: Ανάσταση στις 21:00 αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

«Άγιο Φως βγαίνει σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας ανεξάρτητα από αυτό που έρχεται από το Ιεροσόλυμα και το οποίο τιμούμε και ευλαβούμεθα. Όσοι είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής μπορούν να προμηθευτούν αυτό το Άγιο Φως την ώρα κανονικά που θα έρθει, 6 με 7 περίπου. Θα είναι στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου. Τώρα για τους υπολοίπους ανά την Ελλάδα,  κάποια στιγμή θα φτάσει. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει αυτό. Δεν μπορεί να φτάσει παντού την ίδια μέρα!» εξήγησε ο μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα για εκκλησίες, εορταστικά τραπέζια, μετακινήσεις

Άγιο Φως: Πώς θα φτάσει φέτος από τα Ιεροσόλυμα

Το Άγιο Φως θα ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ. Η ελληνική αποστολή ζήτησε και θα πάρει πρώτη από τις ορθόδοξες χώρες το Άγιο Φως. Όσο θα διαρκεί στους ναούς η αναστάσιμη ακολουθία, τα ελληνικά πολιτικά αεροσκάφη θα το μεταφέρουν σε νομούς και νησιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πτήσεις φέτος θα είναι λιγότερες λόγω της πανδημίας. Όλα θα αποφασιστούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.  

Στις εκκλησίες της χώρας που δεν θα φτάσει το Αγιο Φως έγκαιρα , οι ιερείς θα το πάρουν από την Ακοίμητη Κανδήλα. 

«Αυτή η κανδήλα που είναι επάνω στην Αγία Τράπεζα είναι η λεγόμενη ακοίμητος κανδήλα, όπου αυτό το κανδήλι δε σβήνει ποτέ. Κάθε χρόνο μας φέρνουν το Άγιο Φως από το Ιεροσόλυμα, αλλά είτε το φέρουν είτε δεν το φέρουν, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί αυτό είχαμε και πέρυσι και πρόπερσι και 51 χρόνια που εγώ υπηρετώ εδώ» είπε ο πατήρ Γεώργιος, ιερέας του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χαϊδάρι.

«Αθόρυβη» φέτος η πρώτη Ανάσταση

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης ταξιδεύει το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Φέτος όλα θα είναι διαφορετικά. 

«Θα γίνει το "δεύτε λάβετε φως" αλλά δε θα γίνουν αυτά τα παραδοσιακά που γινόντουσαν. Μέσα στο Ιερό, από πίσω που είναι τα καντήλια, παίρνεις από εκεί φως. Το ίδιο είναι γιατί δεν ξέρω αν θα προλάβουμε» εξήγησε ο επίτροπος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top