Τουρισμός: Τέλος η 7ήμερη καραντίνα για πολίτες από ΕΕ και 5 χώρες

Πέτυχε το «πείραμα» με τους Ολλανδούς τουρίστες στη Ρόδο

Crash test για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου έγινε σήμερα. Η επταήμερη καραντίνα αίρεται για πολίτες πολλών χωρών και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ξαναπαίρνει ζωή. Στο μεταξύ το πείραμα των Ολλανδών στη Ρόδο πέτυχε, φέρνοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους ξενοδόχους. 

Θεοχάρης: Ο τουρισμός και οι χερσαίες διαβάσεις θα ανοίξουν στις 14 Μαΐου

Χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα ταξιδιώτες από Ε.Ε. και πέντε χώρες

Επταήμερη καραντίνα τέλος από σήμερα. Όσοι πολίτες έρχονται από Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά στη χώρα μας χωρίς περιορισμούς, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου

Ακόμη κι αν κάποιος επισκέπτης έχει κάνει το εμβόλιο, προς το παρόν, απαιτείται και η διενέργεια μοριακού τεστ για να εισέλθει στη χώρα.

Πέτυχε το «πείραμα» στη Ρόδο

Με μια καρδιά και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» αναχώρησαν από τη Ρόδο οι 189 Ολλανδοί τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στο νησί για πιλοτικές διακοπές. Ήρθαν με αρνητικά τεστ, έφυγαν με αρνητικά τεστ και πολλά χαμόγελα, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να βγουν από το ξενοδοχείο. 

Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός στις 14 Μαΐου

Η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Βασικά μας εργαλεία τα εμβόλια, τα rapid test, οι στοχευμένοι έλεγχοι,  τα ξενοδοχεία απομόνωσης για τους θετικούς και φυσικά η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα έχουν προτεραιότητα για να μπορέσουμε να τους εμβολιάσουμε» είχε σημειώσει ο υπουργός Τουρισμού, Xάρης Θεοχάρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top