Νέα μέτρα: Επαναλειτουργούν από σήμερα οι σχολές οδηγών

Τι ισχύει για θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα

Τι είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την επαναλειτουργία των σχολών οδηγών κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (16/04)

Επαναλειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πάσχα στο χωριό: Απομακρύνεται το σενάριο λόγω των κορωνοπάρτι

Κανονικά θα διεξάγονται τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε όλες τις κατηγορίες των διπλωμάτων. Η θεωρία, όπως και οι εξετάσεις θα γίνεται μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, ενώ τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται με τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Πώς θα λειτουργήσουν από σήμερα οι σχολές οδηγών

Την Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε οδηγίες για το πώς θα ανοίξουν οι σχολές οδηγών. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τα εξής:

 • απολύμανση μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι,
 • η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική,
 • διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) από τον κορονοϊό έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές

Πώς θα γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις

Από σήμερα επιτρέπεται επίσης και η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για την απόκτηση Π.Ε.Ι. και ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ.-ΤΑΞΙ. Τα μέτρα είναι τα εξής:

 • διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) από τον κορωνοϊό έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την εξέταση για τους εκπαιδευόμενους, τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εξεταστές
 • πλήρωση έως και με το πενήντα τοις εκατό (50%) της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο.
 • Τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου.
 • Σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος των υποψηφίων.
 • Αερισμός για τριάντα (30) λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.
 • Απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.

Πώς θα γίνονται οι πρακτικές εξετάσεις

Οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Συγκεκριμένα:

 • Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού COVID-19.
 • Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) από τον κορωνοϊό έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εξεταστές.
 • Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος.
 • Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.
 • Τέλος, όσον αφορά ειδικά στα δίκυκλα, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό του. Σε περίπτωση που δε διαθέτει εξοπλισμό, όπως επιαγκωνίδες ή επιγονατίδες, μπορεί να δανειστεί από τον εκπαιδευτή, ο οποίος  οφείλει να τις απολυμαίνει πριν από κάθε χρήση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top