Ερυθρός Σταυρός: Ήρεμος και χωρίς επιθετική συμπεριφορά ο 59χρονος

Το προφίλ του ασθενούς που φέρεται να αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα 76χρονου

Θρίλερ με τον θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, όταν άλλος ασθενής του έβγαλε τον αναπνευστήρα- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Απίστευτο το θρίλερ με θάνατο ασθενή που διαδραματίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό. Νοσηλευόμενος με βεβαρυμένο ψυχολογικό παρελθόν, σύμφωνα με την αστυνομία, τράβηξε τα καλώδια από τον αναπνευστήρα ασθενούς με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. 

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Του έβγαλε τον αναπνευστήρα γιατί τον ενοχλούσε

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο 59χρονος να ενοχλήθηκε από τον θόρυβο του αναπνευστήρα. Ωστόσο, δεν έχει δώσει κατάθεση λόγω της κατάστασης της υγείας του.  

Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο ασθενής που αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα

Αύριο αναμένεται να υποβληθεί η δικογραφία στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη του. Μέχρι τότε παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ την ιδια ώρα έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική εξέταση για το περιστατικό.

Το προφίλ του 59χρονου ασθενούς - φερόμενου ως δράστη 

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για έναν άνδρα 59 ετών, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό, όμως έχει και αρκετά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, καθώς φέρεται να έκανε θεραπεία με ψυχοφάρμακα. 

Το προφίλ του 59χρονου ασθενούς που φέρεται να αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα- ρεπορτάζ Παναγιώτη Μπούσιο στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Αυτός ο άνδρας δεν είχε δείξει στοιχεία επιθετικά, είχε ήρεμη συμπεριφορά, όπως λένε οι γιατροί και ήταν αρκετά συνεργάσιμος, γι’ αυτό και νοσηλευόταν χωρίς ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. 

Κάτι που δε γνώριζαν οι γιατροί είναι ότι ο άνδρας είχε κατηγορηθεί το 2006 για τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της σωματικής βλάβης. Το 2019 υπήρξε άλλη δικογραφία σε βάρος του με την κατηγορία της θώπευσης ανηλίκου στην περιοχή του Χολαργού.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που «έδειξαν» τον δράστη

Όταν χθες το απόγευμα, χτύπησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα από το δωμάτιο του 76χρονου στον Ερυθρό Σταυρό, το ιατρικό προσωπικό έτρεξε να τον βοηθήσει. Οι γιατροί, μπαίνοντας στο δωμάτιο, είδαν ότι ο αναπνευστήρας ήταν τραβηγμένος από το πρόσωπο του και εκτός ρεύματος. Ήταν σίγουροι ότι ο 76χρονος δε θα μπορούσε να τον θέσει εκτός λειτουργίας, ακόμα και αν ήθελε, καθώς ήταν σε καταστολή. Άλλωστε, η μάσκα ακόμα και αν υπήρχε διακοπή ρεύματος θα λειτουργούσε καθώς διαθέτει μπαταρία. Τότε οι γιατροί κάλεσαν την αστυνομία.

Οι υποψίες στράφηκαν σε όποιον είχε πρόσβαση στον θάλαμο και ο πρώτος που μπήκε στο κάδρο των υπόπτων ήταν ένας άλλος ασθενής που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο.  

Από την εξερεύνηση του χώρου, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 59χρονου σε διάφορα σημεία που δε δικαιολογούσαν την παρουσία τους. Γι’ αυτό τον λόγο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top