Ερυθρός Σταυρός: Συνελήφθη ο ασθενής που αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα

Βρέθηκαν τα αποτυπώματά του πάνω στο μηχάνημα

Δείτε την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 7/4

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο 76χρονου ασθενούς με κορωνοϊό που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο 59χρονος, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που έβγαλε τον αναπνευστήρα από την πρίζα, συνελήφθη και κρατείται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες, Τετάρτη. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των γιατρών ήταν ότι ο αναπνευστήρας του είχε αποσυνδεθεί και η μάσκα είχε βγει από το πρόσωπό του με αποτέλεσμα ο 76χρονος να καταλήξει.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Του έβγαλε τον αναπνευστήρα γιατί τον ενοχλούσε

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος αλβανικής καταγωγής φέρεται να μετακίνησε τη μάσκα του ηλικιωμένου και να αποσύνδεσε τον αναπνευστήρα επειδή τον ενοχλούσε ο θόρυβος. 

Πάνω στον αναπνευστήρα βρέθηκαν τα αποτυπώματα του 59χρονου. Μάλιστα φέρεται να είχε εκφράσει παράπονα σχετικά με τον θόρυβο από το μηχάνημα, το οποίο «δεν τον άφηνε να ησυχάσει». Ο άτυχος 76χρονος βρισκόταν μια ημέρα διασωληνωμένος στον ίδιο θάλαμο.

Οι γιατροί κατάλαβαν ότι κάτι είχε συμβεί από τον συναγερμό του μηχανήματος. Μπήκαν στον θάλαμο και προσπάθησαν να σώσουν τον άνδρα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάσκα συνεχίζει να λειτουργεί και χωρίς ρεύμα, ωστόσο ο δράστης την είχε βγάλει και από το πρόσωπο του θύματος.

Ο 76χρονος ήταν διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο νοσηλείας και σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του είχε βελτιωθεί αισθητά χθες. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ. 

Γνωστός στην αστυνομία ο 59χρονος

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο 59χρονος ο οποίος έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων, είναι γνωστός στην Αστυνομία.

Είχε κατηγορηθεί για πρόκληση σωματικής βλάβης το 2006 και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου το 2019. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top