Νέα απόπειρα να περάσουν βάρκες με μετανάστες στη Λέσβο

Σκάφη του Λιμενικού τις απέτρεψαν

Να στοχοποιήσουν τη Λέσβο επιχειρούν ο Τούρκοι, οι οποίοι για μια ακόμη φορά επιχείρησαν να περάσουν τα ξημερώματα στην Ελλάδα πέντε βάρκες με πάνω από 200 μετανάστες. Η ελληνική ακτοφυλακή αντέδρασε γρήγορα. 

Κάθε φορά που προσπαθούν οι Τούρκοι να σπρώξουν στην Ελλάδα βάρκες με μετανάστες βρίσκουν μπροστά τους τα πλωτά του Λιμενικού. 

Ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής ακτοφυλακής αποκάλυψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ότι οι κινήσεις τους καταγράφηκαν πριν ακόμη ξεκινήσουν από τα τουρκικά παράλια. 

Σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν ανατολικά της Λέσβου, στην οριογραμμή Ελλάδας-Τουρκίας δημιουργώντας ένα πλωτό φράγμα. Απέτρεψαν την είσοδο στους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν την τουρκική ακτοφυλακή να τους παραλάβει και να τους γυρίσει πίσω. 

Όπως σημειώνουν πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας οι τούρκοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και μια τουρκική ακταιωρός πήγε και μάζεψε τις βάρκες.

Αυτό που επισημαίνουν Έλληνες αξιωματούχοι, είναι ότι θεωρούν πως όσο ο καιρός ανοίγει τόσο οι τούρκοι θα επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμη και ναυάγιο με θύματα μετανάστες ώστε να προκληθεί θερμό επεισόδιο. 

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Λέσβου μιας και 115 επιπλέον αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top