Άνδρος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά – Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη

Σάλος από δήλωση προέδρου κοινότητας που

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Άνδρο, που κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε από τα ξημερώματα της Κυριακής. Νωρίς το πρωί μαινόταν μια μικρή εστία, η οποία έσβησε κι αυτή, καθώς στην περιοχή σημειωνόταν ασθενής βροχόπτωση. 

Φωτιά στην Άνδρο

Χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριών. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο νησί δυσχεραίναν το έργο των πυροσβεστών και πολύ γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις. 

Σε ύφεση η φωτιά στην Άνδρο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής 

Στο νησί παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. 

Άνδρος: Πρόεδρος κοινότητας προειδοποίησε για φωτιές μετά τις αντιδράσεις για τους δασικούς χάρτες

Την ίδια ώρα αίσθηση προκάλεσε η έμμεση απειλή προέδρου κοινότητας της Άνδρου ότι  θα μπουν φωτιές στην Άνδρο, ως αντίδραση στους νέους δασικούς χάρτες.

Κατάσβεση της φωτιάς στην Άνδρο

Πρόκειται για τον πρόεδρο της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέα Τριδήμα, ο οποίος σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο είχε δηλώσει: «Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές!».

Ο ίδιος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ έκανε λόγο για παρόρμηση της στιγμής, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό που εννοούσε ήταν ότι ένας αγρότης, του οποίου το χωράφι χαρακτηρίζεται δάσος με τους νέους δασικούς χάρτες, θα βάλει φωτιά για να το καθαρίσει. 

Χιλιάδες στρέμματα κάηκαν στην Άνδρο

Πρόσθεσε επίσης ότι κανένας αγρότης ή κτηνοτρόφος δε θέλει να καούν τόσες χιλιάδες στρέμματα και παραδέχθηκε ότι αν όντως κάποιος θέλησε να καθαρίσει το χωράφι του θα έπρεπε να το κάνει όταν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top