Σε ύφεση η φωτιά στην Άνδρο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής 

Τραυματίσθηκε ελαφρά πυροσβέστης  - Εκκεννώθηκαν οικισμοί

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Άνδρο σε χαμηλή βλάστηση. Νωρίτερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν λόγω των μεγάλων διαστάσεων της πυρκαγιάς.

video: enandro.gr 

Συυγκεκριμένα ενισχύονται με ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ που μεταβαινει με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και 20 πυροσβεστες με 10 οχήματα που θα μεταβούν από  τη Ραφήνα με πλοίο που μισθώθηκε από  τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συνολικά θα επιχειρούν  55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο  ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκαφών και 3 ελικοπτέρων, ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες εθελοντών. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα της Άνδρου.

Λόγω των ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ εκκενώθηηκαν το χωριό Ρέματα και ο οικισμός Αρτέμι.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυματίσθηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.      

Φωτιά σε Κόρινθο και Μαγνησία - Κάηκαν δασικές εκτάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ πριν από λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Ρέματα και ο οικισμός Αρτέμι.

Κατά την επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς τραυμματίσθηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Άνδρου.      

Συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες από το νησί. Να σημειωθεί ότι πυρκαγιές σημειώθηκαν χθες στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Πήλιο κατά τις οποίες κάηκαν δασικές εκτάσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top