Καβάλα: Θύμα ξυλοδαρμού μάρτυρας «κλειδί» για τον θάνατο 40χρονου

Το πτώμα του είχε βρεθεί μέσα σε πηγάδι

Εντείνεται το μυστήριο γύρω από τον θάνατο του 40χρονου δημοτικού υπαλλήλου από την Καβάλα, Κώστα Δασκάλου, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε πηγάδι. 

Είχε εξαφανιστεί από τις 24 Νοεμβρίου 2020 και σχεδόν μετά από ένα μήνα ομάδα εθελοντών που τον αναζητούσε τον βρήκε νεκρό μέσα στο πηγάδι. 

Από εκείνη τη στιγμή η οικογένειά του έχει ξεκινήσει έναν αγώνα για να ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου του, καθώς θεωρεί πως δεν είναι ατύχημα. Μάλιστα ο ξυλοδαρμός μιας από τις βασικότερες μάρτυρες της υπόθεσης, ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο τις υποψίες τους ότι ο θάνατος του Κώστα ήταν εγκληματική ενέργεια. 

Καβάλα: Νεκρός σε πηγάδι εντοπίστηκε 40χρονος αγνοούμενος

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανάσογλου, η μάρτυρας «κλειδί», της τηλεφώνησε και της είπε πως ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα. 

Η μάρτυρας, την οποία υπέδειξε στη δικηγόρο η γυναίκα που κατέθεσε ό,τι γνώριζε για την υπόθεση, δεν έχει καταθέσει ακόμα και αυτό, γιατί όπως είπε η κ. Ανάσογλου, φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα. 

«Πριν καιρό ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου μία γυναίκα και μου εξέθεσε τα γεγονότα όπως τα αντιλήφθηκε από την ημέρα εξαφάνισης του Κώστα Δασκάλου και μετά, καθώς και διαφορά γεγονότα που έπεσαν στην αντίληψή της τις επόμενες μέρες και φαίνονται ιδιαίτερα περίεργα. Είναι συγκλονιστικό ότι η κατάθεση της κουμπώνει απόλυτα με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, που είχε μιλήσει σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, του Μάρκου. Μίλησε κι αυτή για ένα γκρι τζιπ στο οποίο επέβαινε ο Κώστας Δασκάλου, την ημέρα της εξαφάνισης του. Μίλησε για τους πυροβολισμούς που άκουσε, την επόμενη καθώς και για την φήμη που κυκλοφορεί ευρέως στην Καβάλα, ότι τον Κώστα τον έφαγαν για 600 ευρώ. Χωρίς δισταγμό κατέθεσε και στις αστυνομικές αρχές. Την Καθαρά Δευτέρα η ίδια επικοινώνησε μαζί μου και δήλωσε πως γνωρίζει ακόμα ένα πρόσωπο κλειδί - γυναίκα, η οποία ξέρει πολλά και επιθυμεί να καταθέσει αλλά φοβάται», είπε.

Η μάρτυρας ανέφερε στη δικηγόρο πως η γυναίκα αυτή σχετίζεται με συγκεκριμένη παρέα που είναι γνωστή για διακίνηση ναρκωτικών. 

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, η μάρτυρας της τηλεφώνησε κι έντρομη της είπε πως έπεσε θύμα επίθεσης. 

Η κ. Ανάσογλου της συνέστησε να καταθέσει μήνυση και να επισκεφθεί έναν γιατρό. Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο, αλλά επειδή είχε μεγάλη αναμονή πήγε σε ένα φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. 

Στη συνέχεια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και της ζήτησαν να επισκεφτεί νοσοκομείο ώστε να ‘χει χαρτί από δημόσιο γιατρό. Όταν βγήκε από το αστυνομικό τμήμα διαπίστωσε έντρομη πως κάποιοι της είχανε σπάσει την κλειδαριά από το μηχανάκι. 

Όπως ήταν αναμενόμενο τρομοκρατήθηκε και ενημέρωσε την δικηγόρο πως δε θα συνεχίσει. 

Μετά από νεότερη επικοινωνία, συμφώνησε να τη βοηθήσει η δικηγόρος και συμφώνησαν να πάνε μαζί στην ασφάλεια Καβάλας για να καταθέσουν μήνυση και να συσχετίσουν την επίθεση που δέχθηκε με τον θάνατο του 40χρονου. 

Πάντως η δικηγόρος της οικογένειας, όπως αποκάλυψε, ακόμα αναμένει να λάβει στα χέρια της σημαντικά έγγραφα, ανάμεσά τους και η ιατροδικαστική έκθεση κι αυτό λόγω του φόρτου εργασίας που έχει ο μοναδικός ιατροδικαστής που εργάζεται για όλη την ανατολική Μακεδονία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top