Φωτιά Μάτι: 90χρονος ναυτικός προσπαθεί να επισκευάσει μόνος το σπίτι του

Ο κ.Αποστόλης επέζησε από ναυάγια και τώρα πια... δεν έχει πού να μείνει

Οι κάτοικοι του οικισμού Προβάλινθος στο Μάτι, αναμένουν 33 μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες, προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις. Τα σπίτια τους, 166 στο σύνολο ρημάζουν, ενώ απογοητευμένοι τονίζουν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι «η ίδια φωτιά μας έκαψε όλους. Η μία φωτιά προκάλεσε τους 103 νεκρούς και τις καταστροφές στα σπίτια μας. Δεν έχουμε πού να μείνουμε».

Μάτι: Απορρίφθηκε η αναβάθμιση των κατηγοριών για στελέχη της Πυροσβεστικής

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η ιστορία του κ. Απόστολου Τεκνόπουλου. Πρόκειται για έναν 90χρονο συνταξιούχο ναυτικό, ο οποίος πηγαίνει καθημερινά στο Μάτι και με προσωπική εργασία προσπαθεί να ξαναφτιάξει το σπίτι του που καταστράφηκε από τη φωτιά. Η σύζυγός του τον στηρίζει. Δεν έχει κανέναν άλλο, καθώς τα παιδιά του ζουν στο εξωτερικό. Συντροφιά του κάνει ο σκύλος του. 

Βίωσε στα 16 της την καταστροφή στο Μάτι - Τώρα κυκλοφορεί ποιητική συλλογή

«Με τις οικονομίες έγινε αυτή τη σκεπή. Μένω στο στρατόπεδο φιλοξενούμενος, οι οποίοι μου είπαν ότι πρέπει να φύγω σε δύο μήνες. Τα παιδιά μου βρίσκονται στο εξωτερικό. Δεν έχω εδώ κανέναν, εκτός από αυτό (σ.σ. το σπίτι). Μόνος και με τη βοήθεια άλλων έχω φτιάξει αυτό που βλέπετε και είναι σε αυτή την κατάσταση» περιγράφει ο κ. Απόστολος.

Φωτιά Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο συνταξιούχος ναυτικός εξηγεί ότι λόγω της δουλειάς του έχει αντιμετωπίσει πυρκαγιές. «Σωθήκαμε, κανείς δε χάθηκε. Εγκαταλείψαμε το σκάφος αλλά όχι τις ζωές μας. 

Έχω απελπιστεί πλέον. Είμαι σε αυτή την ηλικία… Λέω θα προλάβω να μπω στο σπίτι; Θέλω να μείνω στο σπίτι γιατί δεν μπορώ να επιβαρύνω πάντοτε τους άλλους

Οι γείτονές του συγκινημένοι μιλούν μόνο με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. «Έρχεται κάθε μέρα με τα εργαλεία του και κάνει ό,τι μπορεί, ότι πιάνουν τα χέρια του. Είναι η ιστορία του τόπου μας γιατί κι εμάς μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε», πειριγράφει ένας γείτονάς του.

Ο 90χρονος ναυτικός που παλεύει να φτιάξει μόνος του το σπίτι του στο Μάτι που καταστράφηκε από τη φωτιά

Ο 90χρονος ναυτικός που παλεύει να φτιάξει μόνος του το σπίτι του στο Μάτι που καταστράφηκε από τη φωτιά

Μάτι: Η Πυροσβεστική ήξερε για νεκρούς πριν τη σύσκεψη με Τσίπρα

Ο κ. Αποστόλης έχει σκαλίσει σε έναν κορμό δέντρου την ημερομηνία της φονικής πυρκαγιάς: 23/7/2018. «Έτσι είναι. Δεν ξεχνιούνται αυτά» λέει ο ίδιος.

Βρήκε τον σκύλο του 15 μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά

Ο 90χρονος ναυτικός διηγείται και το πώς κατάφερε να σωθεί ο αγαπημένος του σκύλος. «Μετά από 15 μέρες τον βρήκαν οι δικοί μου συγγενείς μέσω ίντερνετ. Σώθηκε. Πήγε κόντρα στη φωτιά, γύρω στα 3 χλμ. από το σπίτι. Όταν έφτασε στην είσοδο του σπιτιού, έκατσε στα δύο του πίσω πόδια και ούρλιαξε σαν λύκος… αυτή ήταν η συναισθηματικότητα του ζωντανού» είπε. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top