Κορωνοϊός: Ανησυχία για συρροή κρουσμάτων σε χωριό των Τρικάλων

Βρέθηκαν θετικά δείγματα σε rapid tests που έγιναν χθες

Ανησυχία προκαλεί η συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε μεγάλο χωριό του Δήμου Πύλης στα Τρίκαλα, όπως διαπιστώθηκε από τα rapid tests που διενεργήθηκαν τη Δευτέρα.

Rapid tests: Σε ποιες περιοχές δε βρέθηκε χθες ούτε ένα κρούσμα κορωνοϊού

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπου 75 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί, τα 11 ήταν θετικά στο χωριό. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από πού ξεκίνησε η διασπορά, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ των κατοίκων.

«Τόσο εγώ ως υπεύθυνη των κλιμακίων, όσο και όλη η ομάδα του ΕΟΔΥ κάνουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα για τους ελέγχους που διενεργούμε. Στο πλαίσιο αυτό πήγαμε και στο συγκεκριμένο χωριό, και στα 75 δείγματα βρέθηκαν 11 θετικά κρούσματα. Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό. Οι κάτοικοι τον χειμώνα είναι περίπου 300 – 350. Δεν είχε γίνει κάποιο πάρτι στην περιοχή. Πιστεύω πως η αύξηση των κρουσμάτων ίσως οφείλεται στη χαλάρωση που βλέπουμε», είπε η επικεφαλής κλιμακίων του ΕΟΔΥ και περιφερειακή σύμβουλος Τρικάλων, Δήμητρα Νάτσινα μιλώντας στο Mega.

Κορωνοϊός: Πού πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid tests

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 29 Μαρτίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 255.755 (ημερήσια μεταβολή +0.7%).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.945 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top