Κατέρρευσε 60χρονος από τη Σύρο μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Μεταφέρθηκε στο Θριάσιο - Τι εκτιμούν οι γιατροί

Στο Θριάσιο νοσηλεύεται ένας 60χρονος άνδρας από τη Σύρο, ο οποίος έπαθε ισχαιμικό εγκεφαλικό, λίγο μετά τον εμβολιασμό του με εμβόλιο της AstraZeneca

Ο άντρας νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη νευρολογική κλινική του Θριασίου και οι γιατροί εκτιμούν πως παρουσιάζει σήμερα μικρή βελτίωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Θεοδωρίδου για εμβόλιο AstraZeneca: Τι ισχύει με τις θρομβώσεις

Ο 60χρονος εμβολιάστηκε την περασμένη Παρασκευή με το εμβόλιο της της AstraZeneca. Επέστρεψε στο σπίτι του με τη μηχανή του και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του που κάλεσε ασθενοφόρο. 

Η πρώτη διάγνωση έκανε λόγο για ισχαιμικό εγκεφαλικό. Έγινε αεροδιακομιδή στην Αθήνα και στο Θριάσιο, όπου υποβλήθηκε σε δεύτερη αξονική και πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Οι γιατροί του νοσοκομείου εκτιμούν πάντως, ότι το επεισόδιο που συνέβη στον 60χρονο δε συνδέεται με πιθανή παρενέργεια του εμβολίου.

Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα 

Λεπτομέρειες για τη σπάνια παρενέργεια από το εμβόλιο της AstraZeneca, έδωσε η κ.Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Σημείωσε πως αυτό το σύνδρομο με τις θρομβώσεςι εκδηλώνεται περίπου 7 με 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Τα συμπτώματα που μπορεί να προκύπτουν είναι ασυνήθη σε σχέση με τις παρενέργειες από τον εμβολιασμό, όπως θωρακικό άλγος, κοιλιακό άλγος, κεφαλαλγία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top