Τουρισμός: Τι αλλάζει στον πρωινό μπουφέ των ξενοδοχείων

Εκλεκτά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες

Ρεπορτάζ για την επανεκκίνηση του τουρισμού από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Με τον αυξημένο ρυθμό εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, οι παράγοντες του ελληνικού τουρισμού ευελπιστούν στο άνοιγμα της θερινής σεζόν στις 14 Μαΐου, ώστε να μπορέσουν να επανακάμψουν. Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρει πως η χώρα θα τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι τουρίστες θα αισθάνονται ασφαλείς.  

Άνοιγμα τουρισμού και πριν τις 14 Μαΐου – Τα μέτρα για ασφαλές καλοκαίρι

Έτσι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προωθεί το καινοτόμο έργο «ΤΟΠΙΚΑ & ΕΠΩΝΥΜΑ» για την ανάπτυξη του γαστροτουρισμού σε συνεργασία με το δίκτυο «Authentic Greece». Τα μπουφέ πολλών ξενοδοχείων της χώρας θα περιλαμβάνουν εκλεκτά τοπικά και επώνυμα προϊόντα, με την απαραίτητη σήμανση που θα παρουσιάζει τον παραγωγό και τον τόπο προέλευσής τους.  

Στόχος είναι ο τουρίστας να αποτυπώσει την ξεχωριστή γεύση του εκάστοτε ελληνικού προϊόντος, να τη συνδέσει με το ταξίδι του, και να σκεφτεί να επισκεφθεί και τον τόπο παραγωγής του προϊόντος.  

Lockdown: Τα self-tests «κλειδί» για άνοιγμα εστίασης και τουρισμού

«Υποχρέωσή μας είναι να βλέπουμε, όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον, και αυτό ορίζει αλλαγή μοντέλου για τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις» αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. 

Το έργο έχει ως στόχο και την προώθηση και προβολή των προϊόντων, των παραγωγών και κατ’ επέκταση των προορισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός με σύνθημα «All you want is Greece»

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 21 παραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος της ΠΟΞ είναι να φτάσει τους 50.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top