Γαλάτσι επεισόδια: Βίντεο ντοκουμέντο προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη- Τι ανέφερε τότε το υπουργείο σε ανακοίνωση

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για το επίμαχο βίντεο από τα επεισόδια στο Γαλάτσι που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε βίντεο - ντοκουμέντο για τα επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου στο Γαλάτσι, το οποίο έφερε στο φως το news247.gr. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Ελεύθεροι οι 13 συλληφθέντες για τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Στο εν λόγω βίντεο, μέσα απο τρεις διαφορετικές λήψεις, καταγράφονται τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου 2020 μετά απο συγκέντρωση στο Γαλάτσι.

Στην πρώτη λήψη φαίνεται η συμπλοκή ανδρών των ΜΑΤ με ομάδα νεαρών σε πεζόδρομο με καφετέριες. Οι αστυνομικοί ψεκάζουν με δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ πολίτες ακόμη και με τα ποτήρια στα χέρια , τρέχουν να προστατευθούν.

Σύμφωνα πάντα με το βίντεο της ιστοσελίδας, διακρίνεται ένας άνδρας που κρατάει στην αγκαλιά του ένα μωρό και έντρομος προσπαθεί να το απομακρύνει με ασφάλεια.

Η ίδια συμπλοκή, καταγράφεται και απο διαφορετική γωνία. Σε αυτήν τη λήψη, φαίνεται πως οι διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τους διαδηλωτές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ένας αστυνομικός φαίνεται να χτυπά με το γόνατο έναν νεαρό που έχει προσαχθεί. Πίσω τους διακρίνεται ένας άνδρας και μια γυναίκα που τρέχουν κρατώντας ένα βρεφικό καρότσι.

Στην τρίτη λήψη του βίντεο αποτυπώνονται όσα γίνονται στο εσωτερικό της καφετέριας όπου μπηκαν πολίτες και διαδηλωτες. Διακρίνεται μια έντρομη γυναίκα να ψάχνει διέξοδο προς την τουαλέτα του καταστήματος, ενώ πίσω της, την ακολουθεί ένα κοριτσάκι .

Στο πλάνο εμφανιζονται αστυνομικοί να επιτίθενται στους διαδηλωτές, ακριβώς μπροστά από την μητέρα και το κορίτσι. Καποιος δειχνει να φωνάζει με ένταση οτι υπάρχει ένα παιδί.

 ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ Η ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 2 Νοεμρβίου για το περιστατικό η ΕΛΑΣ, υποστήριζε ότι περίπου 50 κουκουλοφόροι με κονταρια κινήθηκαν απειλητικά κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης αναφερόταν ότι δεν υπήρξε κακοποίηση παιδιών αλλά και ότι δύο ανήλικα που πέρασαν δύο ώρες μετά το συμβάν από την περιοχή ανέφεραν ενόχληση στον λαιμό.

Γαλάτσι: Καταγγελίες για χτύπημα 5χρονου με γκλοπ από τα ΜΑΤ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του εκπροσώπου του εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας».

 

 

Σήμερα πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ολοκληρωθεί σε περίπου έναν μήνα κατο βίντεο έχει ενταχθεί στο υλικό που διερευνάται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top