Ελεύθεροι οι 13 συλληφθέντες για τη συγκέντρωση στο Γαλάτσι

Επεισόδια στην Ευελπίδων - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον ξυλοδαρμό 5χρονου

Δείτε στο βίντεο του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λαμπρινή το απόγευμα της Κυριακής.

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα οι 13 συλληφθέντες της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Κυριακής, 1 Νοεμβρίου, στο Γαλάτσι.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για οκτώ πλημμελήματα:

  • βία κατά υπαλλήλων
  • πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
  • απείθεια
  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • στάση
  • παράνομη οπλοφορία
  • άρνηση δακτυλοσκόπησης
  • παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών

Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 13 Νοεμβρίου καθώς δεν είχαν προσέλθει κρίσιμοι μάρτυρες, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων έφεραν τραύματα από τα χθεσινά επεισόδια. 

Νωρίτερα, σε βάρος των εννέα συλληφθέντων από τη συγκέντρωση υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο ασκήθηκε δίωξη για απείθεια και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης ασθενειών και ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επεισόδια στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Το μεσημέρι της Δευτέρας, σημειώθηκαν επεισόδια στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.

Γαλάτσι: Καταγγελίες για χτύπημα 5χρονου με γκλοπ από τα ΜΑΤ

Οι νεαροί βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στους 13 συλληφθέντες. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα την ώρα που έφτανε το βαν της Αστυνομίας με τους συλληφθέντες.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στο προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και τον ξυλοδαρμό 5χρονου

Μετά τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι αστυνομικοί χτύπησαν 5χρονο αγόρι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Λαμπρινή το απόγευμα της Κυριακής, η ΕΛΑΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Χθες το απόγευμα, έλαβε χώρα μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα (συμβολή των οδών Τραλλέων και Ωρωπού) από ομάδα (50) περίπου ατόμων.

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid-19.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης».

  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top