Άστατος ο καιρός την Τρίτη - Πού θα βρέξει

Θυελλώδεις άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την εβδομάδα από τον μετεωρολόγο, Θοδωρή Κολυδά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 15/3.

Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη.

Έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε Ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα, ενώ τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα τμήματα προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, τοπικές βροχές στα δυτικά και στα νότια μετά το μεσημέρι καταιγίδες, αρχικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με βαθμιαία εξασθένηση, θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Την Τρίτη προβλέπονται αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα βροχές και τοπικές καταιγίδες και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, με βελτίωση στη συνέχεια.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου.

Μετά το μεσημέρι στη Νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα.

καιρός - θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

-    από 6 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα

-    από 0 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία

-    από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα

-    από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα

-    από 0 έως 10 βαθμούς στην Ήπειρο

-    από 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες

-    έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη

-    από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

καιρός - άνεμοι

Ο καιρός για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις αρχικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top