Παγώνη Στο Star: «Να ανοίξει η εστίαση το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου»

Τι είπε για τη σταδιακή άρση των μέτρων και τις εικόνες συνωστισμού

Τι είπε στο Star για την εξέλιξη της πανδημίας και τη σταδιακή άρση των μέτρων η Ματίνα Παγώνη. (15/3)

Οι εικόνες συνωστισμού σε Πάτρα και Ξάνθη λόγω των Αποκρεών προβληματίζουν τους ειδικούς που κρούουν το «καμπανάκι» στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού είναι πιθανή μια μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Ανησυχία για τα «κορωνοπάρτι» καρναβαλιστών σε Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη

Αυτό το επιβεβαίωσε και η κ. Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star την Καθαρά Δευτέρα. Όπως εξήγησε, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τεταμένη, με την πληρότητα των ΜΕΘ να βρίσκεται στο 95% και να απομένουν μόλις 13 κλίνες ΜΕΘ.

Στο Μαξίμου Μητσοτάκης - Κικίλιας - Τσιόδρας: Σύσκεψη για την πανδημία

«Οι εικόνες συνωστισμού δε βοηθάνε. Εάν σε αυτές τις συγκεντρώσεις υπήρχε έστω και ένας ασυμπτωματικός, θα μπορούσε να έχει μολύνει 70 με 80 άτομα. Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί τώρα, ενώ όλοι προσπαθούμε να βγούμε από αυτόν τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

Lockdown: «Kορύφωση της πανδημίας αυτή τη βδομάδα- Δε λειτουργούν τα μέτρα»

Επίσης, η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα ήταν καλό μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει μια μικρή χαλάρωση των μέτρων, αφού οι πολίτες έχουν κουραστεί, προτείνοντας μάλιστα να ανοίξουν τέλος της επόμενης εβδομάδας τα καταστήματα με τον πενταψήφιο αριθμό και μετά η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους.

«Νομίζω ότι θα μπορούσαν από το τέλος της επόμενης εβδομάδας να ανοίξουν σταδιακά τα καταστήματα με αποστολή SMS στον πενταψήφιο αριθμό, να προσέχουμε στα ΜΜΜ και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου να ανοίξουν τα μαγαζιά εστίασης με τραπεζάκια έξω, ώστε να αποσυμφοριστούν τα πάρκα»

Τέλος, επισήμανε ότι το σενάριο αυτό θα είναι εφικτό μόνο εάν υπάρξει μείωση των κρουσμάτων, αφού οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού τείνουν να επικρατούν στις περισσότερες μολύνσεις.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top