Στο Μαξίμου Μητσοτάκης - Κικίλιας - Τσιόδρας: Σύσκεψη για την πανδημία

Τι συζητήθηκε για τον ιδιωτικό τομέα Υγείας

Ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για τη σύσκεψη σχετικά με την πανδημία 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας,  παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Κικίλιας: «Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας πυλώνας στήριξης του ΕΣΥ»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν δε δημιουργούν κάποια αισιοδοξία για αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες, αντίθετα εκτιμήθηκε ότι έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολες εβδομάδες, κατά την διάρκεια των οποίων θα δούμε την μείωση των κρουσμάτων αλλά θα καθυστερήσει η αποσυμφόρηση της πίεσης στο σύστημα υγείας, όπως είχε γίνει και με το δεύτερο  κύμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία του Βασίλη Κικίλια και του Σωτήρη Τσιόδρα

Το μήνυμα που εκπέμπει το Mέγαρο Μαξίμου είναι προς τον ιδιωτικό τομέα Υγείας για περαιτέρω συνεργασία, δηλαδή την εμπλοκή κι άλλων νοσοκομείων το επόμενο διάστημα και την ένταξη τους στο σχέδιο που θα καθορίσει το υπουργείο Yγείας.

Γι΄αυτό και μιλούν και για περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, θα αναζητηθουν τις επόμενες μέρες και μέτρα για την αποσυμπίεση των πολιτών απο την καραντίνα. 

Πίεση στο ΕΣΥ – Υψηλός αριθμός κρουσμάτων και την Κυριακή

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής, την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά το παρατεταμένο lockdown.

Κορωνοϊός: 1.626 νέα κρούσματα σήμερα - 53 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Xθες, ανακοινώθηκαν 1.626 νέα κρούσματα, πρώτη φορά τόσα πολλά ημέρα Κυριακή, καθώς και αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων για το 2021, με 564 ασθενείς.

«Βράζει» το κέντρο της Αθήνας- Ακουλουθεί ο Πειραιάς 

Οσον αφορά τα χθεσινά κρούσματα, η Αττική καταγράφει και πάλι τα μισά περίπου. Από τα 1.626 κρούσματα, τα 834 εντοπίζονται στην πρωτεύουσα, με το κέντρο της Αθήνας να έχει τα περισσότερα, 233 κρούσματα.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα σημειώθηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Λάρισα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και ο Πειραιάς, που ακολουθεί με 158 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top