Υπόθεση Μάγγου: Στο πειθαρχικό για απόλυση - αργία τρεις αστυνομικοί

«Το παιδί μας πρέπει να δικαιωθεί», δήλωσε στο Star ο πατέρας του

Τι είπε ο πατέρας του 26χρονου, Γιάννη Μάγγου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (12/3)

Ολοκληρώθηκε από την Αστυνομία η ΕΔΕ για το περιστατικό αστυνομικής βίας που είχε καταγγείλει ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος στον Βόλο.

Βόλος: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τον θάνατο του 26χρονου

Η αστυνομία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, διενεργούσε εσωτερική έρευνα όλο αυτό το διάστημα η Αστυνομία, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 12/03, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αστυνομικοί παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρχηγείου της Αστυνομίας με το ερώτημα της απόλυσης - αργίας.

Βόλος: Παρουσία εισαγγελέα η νεκροψία του 26χρονου

Ο φάκελος υποβλήθηκε στο αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ αντίγραφα διαβιβάστηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τι είπε ο πατέρας του Βασίλη για το περιστατικό

Η οικογένειά του είχε καταγγείλει πως ένα μήνα πριν το θάνατό του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες της Αστυνομίας. Ο πατέρας του μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Star και την Δήμητρα Τζιότζιου. 

«O ξυλοδαρμός του γιου μας ήταν η έμμεση αιτία του θανάτου του. Από εκείνη τη μέρα και μετά ο γιος μας κατέπεσε, μη μπορώντας να ανεχτεί αυτό που του συνέβη και τους εξευτελισμούς που υπέστη», δήλωσε ο άτυχος πατέρας του Βασίλη Μάγγου. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένειά του, ο ξυλοδαρμός του από άνδρες της αστυνομίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο ήταν η έμμεση αιτία για να χάσουν το παιδί τους. 

«Έπεσαν πάνω του τρεις ΟΠΚΕ και ένας από τα ΜΑΤ και τον χτυπούσαν ανελέητα. Κατόπιν, τον πήγαν στην  αστυνομία όπου και εκεί τον χτύπησαν. Εξουθενωμένος από το ξύλο ζήτησε ένα ποτήρι νερό, και εκείνοι γελούσαν στην προσπάθεια του να πάει σερνόμενος να πιεί νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μάγγος.

Με μία επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε από το βήμα της Βουλής, ο πατέρας του 26χρονου ζητούσε τη διελεύκανση της υπόθεσης και τη δικαίωση του παιδιού του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top