Ο κορωνοϊός πιέζει το ΕΣΥ - «Τρομάζουν» οι εισαγωγές ασθενών τον Μάρτιο

Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού από σήμερα οι δύο ιδιωτικές κλινικές

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και κατά συνέπεια της αύξησης των εισαγωγών στις κλίνες Covid και τις ΜΕΘ.

Χθες, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο δυναμικότητας 200 ελεύθερων κλινών τις τελευταίες ημέρες με ασθενείς Covid-19», είπε χαρακτηριστικά.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

Το προηγούμενο 24ωρο 345 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία στην Αττική και άλλοι 156 στην υπόλοιπη χώρα. Συνολικά δηλαδή σε μια ημέρα, έγιναν 501 εισαγωγές.

Συνολικά οι εισαγωγές που έχουν γίνει τον Μάρτιο:

  • 1 Μαρτίου: 289
  • 2 Μαρτίου: 394
  • 3 Μαρτίου: 365
  • 4 Μαρτίου: 402
  • 5 Μαρτίου: 356
  • 6 Μαρτίου: 429
  • 7 Μαρτίου: 337
  • 8 Μαρτίου: 390
  • 9 Μαρτίου: 443

Μόνο την Τρίτη (9/3) έγιναν 185 εισαγωγές ασθενών στην εφημερία των νοσοκομείων στην Αττική ενώ τη Δευτέρα, σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία τις χώρας για τον Μάρτιο με 443 περιστατικά να χρειάζονται νοσηλεία.

Στην Αττική, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα καθημερινά, το 91% των κλινών Covid έχει ήδη καλυφθεί.

Στη μάχη κατά του ιού από σήμερα οι δύο ιδιωτικές κλινικές

Δύο ιδιωτικές κλινικές ενισχύουν από σήμερα το ΕΣΥ και είναι έτοιμες να λάβουν περιστατικά κορωνοϊού. Ο λόγος για το «ΛΗΤΩ» και το Ιατρικό Περιστερίου, τα οποία τέθηκαν στη διάθεση του υπουργείου Υγείας.

Κορωνοϊός: Δύο ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά της πανδημίας

Υπενθυμίζεται ότι από χθες στις εφημερίες του ΕΣΥ εντάχθηκε το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται πλέον μόνο ασθενείς με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον κ.Κικίλια, τα περισσότερα κρούσματα είναι ανάμεσα στις ηλικίες 20 - 50 ετών, καθώς είναι οι άνθρωποι που μετακινούνται περισσότερο.

Μικρή μείωση χθες στα κρούσματα κορωνοϊού 

Χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.633 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 212.091 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 479, ενώ κατέληξαν 43 ασθενείς με κορωνοϊό. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top