Άρση Lockdown: Τι λένε κορυφαίοι επιστήμονες για το άνοιγμα της αγοράς;

Προτεραιότητα στα καταστήματα ή στα σχολεία;

Κορυφαίοι επιστήμονες αποφεύγουν να δεσμευτούν για το πότε μπορεί να ανοίξει η οικονομία. Ωστόσο, μιλώντας στο Star και την Άννα Σανοζίδου, βάζουν σε προτεραιότητα τα καταστήματα κι αμέσως μετά τα σχολεία. 

«Άνοιγμα αγοράς με SMS και χρονικό περιορισμό»

«Για να ανοίξει η αγορά με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να εφαρμοστούν τα μέτρα Click away ή όποιος άλλος τρόπος αγοράς εξ αποστάσεως, και προφανώς να εφαρμοστεί το μέτρο του SMS με χρονικό περιορισμό», δηλώνει ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Κρούσματα σήμερα: Πόσα κατέγραψαν Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

«Να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο με έξυπνο τρόπο λειτουργίας»

«Νομίζω πρέπει να ανοίξουμε μία δραστηριότητα ανά εβδομάδα. Πρέπει να ανοίξει πρώτα το λιανεμπόριο με κάποιον έξυπνο τρόπο λειτουργίας π.χ. την εκ περιτροπής προσέλευση των καταναλωτών, ο οποίος μπορεί να διασφαλιστεί με κάποιον έξυπνο τρόπο πχ. με μία ή δύο φορές δυνατότητα προσέλευσης για ψώνια και εν συνεχεία να ανοίξει η εκπαίδευση της οποίας η λειτουργία έστω με την τηλεκπαίδευση ως ένα βαθμό επιτελείται» είναι η άποψη του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη.

Κορωνοϊός: 1.165 νέα κρούσματα - Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

«Άνοιγμα της αγοράς μεδιευρυμένο ωράριο και μετά τα σχολεία»

Lockdown: Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων από αύριο

«Κάθε άνοιγμα δραστηριοτήτων θα πρέπει να συνοδεύεται με την αποφυγή συνωστισμού. Δηλαδή να μην εισέρχονται μέσα στους χώρους συναλλαγής στα καταστήματα περισσότεροι από όσους προβλέπει το σχέδιο και για να μην υπάρχει συνωστισμός έξω από τους χώρους  θα πρέπει να λειτουργήσουμε με διευρυμένο ωράριο, ώστε να υπάρχει καλύτερη  κατανομή του κόσμου που θα θέλει να εξυπηρετηθεί. Τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν σε μία ακριβώς επόμενη φάση» δηλώνει ο Ιωάννης Κιούμης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top