Επίθεση στο Ίδρυμα Μητσοτάκη: Απενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός

Αποτελείτο από δύο γκαζάκια και μια μεγάλη φιάλη με εύφλεκτο υγρό

ίδρυμα Μητσοτάκη

Απενεργοποιήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε εξωτερικά του κτιρίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στο Θησείο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Άγνωστο άτομο άφησε μια τσάντα στο ίδρυμα και προσπάθησε να βάλει φωτιά. Ο φρουρός τον είδε και τον κυνήγησε χωρίς να τον πιάσει.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο γκαζάκια, μια μεγάλη φιάλη με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και κεριά. Πήγε το ΤΕΕΜ και με τη βοήθεια του ρομπότ απενεργοποίησε τον μηχανισμό, για να τον πάρουν όσο το δυνατόν πιο άθικτο.

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την επίθεση 

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει την επίθεση στο Ίδρυμα «επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων», σημειώνοντας ότι  η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, και πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου, αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία. Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top