Τα δύο χωριά της Ελλάδας που είναι «Covid free» εδώ και 12 μήνες

Γνωρίζουν για τον ιό μόνο από την τηλεόραση

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ελλάδα χθες, Τετάρτη

Δύο μικρά χωριά έχουν μείνει ανεπηρέαστα από τον κορωνοϊό, καθώς δεν έχουν καταγράψει ούτε ένα κρούσμα τους τελευταίους 12 μήνες.

Πρόκειται για το Κοκκινοχώρι και τη Γαληψό που βρίσκονται στην Καβάλα και έχουν συνολικά 600 κατοίκους. «Ο κόσμος προσέχει, ευτυχώς. Όλοι κυκλοφορούμε με μάσκες και τηρούμε αποστάσεις. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα μέχρι σήμερα» δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας του Κοκκινοχωρίου, Χρήστος Δαμιανίδης.

Παλαιός Παντελεήμονας: Το χωριό της Πιερίας που δεν «άγγιξε» ο Covid

Τα δύο χωριά κατάφεραν να μην καταγράψουν κρούσματα καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας έως σήμερα, ενώ γνωρίζουν τον κορωνοϊό μόνο από την... τηλεόραση όπως λένε οι κάτοικοι. «Γνωρίζουμε τον κορωνοϊό μόνο από την τηλεόραση.

Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, αλλά μόνο η πιστή τήρηση των μέτρων» ανέφεραν.

Αντίθετα με την καλή πορεία των δύο αυτών χωριών, οι γύρω περιοχές έχουν καταγράψει τόσο κρούσματα όσο και θανάτους από τον ιό. Υπενθυμίζεται ότι η Καβάλα ήταν από τις περιοχές όπου εντοπίστηκαν κρούσματα ήδη από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα.

Παραμένει υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων

Χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.913 νέα κρούσματα κορωνοϊού,εκ των οποίων τα 869 εντοπίστηκαν στην Αττική, η οποία βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα σε «αυστηρό» lockdown. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 200, η Αχαΐα με 98, η Εύβοια με 54 και η Φθιώτιδα με 45.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι 357, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη, ενώ κατάληξαν ακόμα 28 άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 6.371 ασθενείς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top