Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της ΕνΔΕ υπέρ Κουφοντίνα

Η δημόσια τοποθέτηση του Παναγιώτη Λυμπερόπουλου

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

Δημόσια τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος Εφετών και τέως μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,  Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ) υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κουφοντίνας: Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ του

Ο κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook για «αντικαταστατική ενέργεια» και «θεσμική εκτροπή» της ΕνΔΕ και του κ.Σεβαστίδη.

«Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή. Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθηματική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020».

     

Υπενθυμίζεται ότι η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση, κάλεσε την πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top