Κουφοντίνας: Παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ του

Καλεί την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της

Aπόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha - Όσα είχε πει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (9-02-2021)

Να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας, καλεί την πολιτεία, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωση της η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση.

Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: «Η δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε εκδικείται»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, τονίζει ότι «η δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια» και καλεί την Πολιτεία να αλλάξει στάση καθώς επισημαίνει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για τα εγκλήματα κατά αθώων πολιτών της 17Ν, ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στη φυλακή του Δομοκού, όπως και έχει αποφασιστεί.

Δ. Κουφοντίνας: Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από αίτημα των αρχών

Η πολυήμερη απεργία πείνας οδήγησε τις αρχές και τους θεράποντες γιατρούς να υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας το οποίο και έγινε δεκτό για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση της προστασίας της ζωής του.

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δεν καταλαβαίνει τον πόνο του μέσου πολίτη  

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση.

Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top