Μπακογιάννη για Κουφοντίνα: «Η δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε εκδικείται»

Δείτε και την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης

Aπόσπασμα της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha - Όσα είχε πει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (9-02-2021)

Ιδιαίτερα ενοχλημένη για τη στάση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφουντίνα εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφού υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται, ούτε εκδικείται, οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους και ισχύουν τη συγκεκριμένη περίπτωση για όλους», εξέφρασε την έντονη ενόχλησή της για τις χθεσινές τοποθετήσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον επικεφαλής της 17Ν.

Φωτογραφίζοντας τους Νίκο Βούτση και Θεανώ Φωτίου σημείωσε: «Αυτό που δεν αντέχω να μην το πω, διότι είχα αποφασίσει να κλείσω το στόμα μου είναι ότι η χθεσινή εικόνα συναδέλφων στη βουλή, όχι νεαρών παιδιών, αλλά ανθρώπων, ο ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής και η άλλη καθηγήτρια πανεπιστημίου, περίπου συνομήλικοι, που μιλούσαν με τέτοιο πάθος, με έκανε να αναρωτιέμαι αν θα περίμεναν και απάντηση με το ίδιο πάθος από όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους από τον Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Να συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία υπάρχει ακόμα η συζήτηση περί τρομοκρατίας και άρα κάτι συμβαίνει, διότι δεν υπάρχει πιο φασιστική αντίληψη από αυτή που λέει ότι εγώ θα αποφασίσω να ζήσω ή αν θα πεθάνεις. Δεν υπάρχει συζήτηση παρόμοια σε κανένα κοινοβούλιο άλλης χώρας… Σε ποιο άλλο Κοινοβούλιο έχουν βγει άνθρωποι και έχουν πει αυτά τα πράγματα… όπου περίπου εμφανίζεται… τέλος πάντων… λοιπόν, ας σταματήσω τώρα… έχω μεγαλύτερη φόρτιση απ’ ό,τι χρειάζεται…», σημείωσε.
 

 

Δ. Κουφοντίνας: Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από αίτημα των αρχών

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει κρίσιμη, καθώς ζητά την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν ώστε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Αιχμές κατά των κυβερνητικών χειρισμών σε ότι αφορά στο θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, άφησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι «η δημοκρατία είναι εγγύηση δικαιοσύνης και σεβασμού δικαιωμάτων».

Ενταση και προσαγωγές σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη: Δεν καταλαβαίνει τον πόνο του μέσου πολίτη

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και ασύλου τοποθετήθηκε για το ζήτημα μέσω Twitter αναφέροντας: 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top