Lockdown: Η «Μήδεια» έφυγε και η κίνηση επέστρεψε στους δρόμους

«Αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι κατά 80%»

Μόλις η κακοκαιρία «Μήδεια» εγκατέλειψε τη χώρα μας και έλιωσαν τα χιόνια, η κίνηση στους δρόμους επανήλθε και μάλιστα αυξημένη, μη δικαιολογώντας το γεγονός ότι το lockdown βρίσκεται σε ισχύ.

Οι πολίτες από σήμερα μετακινούνται με τη νέα βεβαίωση με στόχο να μπει «φρένο» στην άσκοπη μετακίνηση. Στη λεωφόρο Κηφισίας αλλά και στην Αλεξάνδρας, η κίνηση το πρωί ήταν αυξημένη, παρά το γεγονός ότι σχολεία και λιανεμπόριο είναι κλειστά.

Lockdown: Πότε επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Αττικής

Για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία όπως επίσης και για να καταφέρει να περάσει το πυροσβεστικό όχημα χρειάστηκε να παρέμβει τροχονόμος. 

«Αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι»

«Υπάρχει όντως μια αύξηση στην κίνηση σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα Φεβρουαρίου πέρυσι και χαρακτηριστικά αναφέρω ότι σε σχέση με το πρώτο lockdown τον Μάρτιο έχουμε αύξηση 70-80% στην κίνηση» ανέφερε η συγκοινωνιολόγος, Κωνσταντίνα Δερπάνη. 

Ωστόσο η αυξημένη κίνηση φέρνει και αυξημένους ελέγχους όπως επίσης και νέο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης που δεν αφήνει περιθώρια κατάχρησης.

 

Κορωνοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα σήμερα - 28 οι νέοι θάνατοι

Χορηγείται μόνο σε όσους εργάζονται και εκδίδεται μέσω του ΕΡΓΑΝΗ από την επιχείρηση του εργαζόμενου. Εκεί
αναγράφονται οι ώρες που μπορούμε να μετακινούμαστε, η διεύθυνση κατοικίας αλλά και εργασίας όπως επίσης και η επιτρεπόμενη περιφέρεια μετακίνησης.

Ποιοι χρησιμοποιούν τη νέα βεβαίωση

Με τη νέα βεβαίωση μπορούν να μετακινούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και από τη φορολογική ταυτότητά τους, η οποία παρέχεται μέσω του TAXISNET.

Όσοι είναι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί αρκεί η επαγγελματική τους ταυτότητα, όμως θα πρέπει να είναι σε ισχύ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top